По-високи местни данъци в Пловдив, предлага новата власт от следващата

...
По-високи местни данъци в Пловдив, предлага новата власт от следващата
Коментари Харесай

Данъците в Пловдив се увеличават, само налогът за нови коли поевтинява

По-високи локални налози в Пловдив, предлага новата власт от идната година. Планът е да нарастнат таксите боклук и придобиване на парцел, както и туристическият налог. За част от колите обаче налогът се понижава.

Новият кмет предлага такса битов боклук да стане 1,8 промила от 1,5 в този момент. Това е приблизително по към 14 лв. по-скъпо на апартамент.
Две седмици след изборите: Редица общини подвигат локалните налози и такси В Русе се готвят да вдигнат налога за МПС, във Враца – налога при придобиване на кола и жилище, а в Хасковска област оферират повдигане на таксата за битовите боклуци
Според кмета на Пловдив Здравко Димитров финансовото положение на общината не е такова, каквото било показано от предходното управление.

Друг претекст - контракт със сметосъбиращата компания от края на мандата на Иван Тотев, съгласно който услугата се завишава с една четвърт.

Снимка: btvnovinite.bg
По обед в центъра на Пловдив контейнерите преливат от боклуци. Има два вероятни отговора за тази панорама - или хората създават задоволително доста боклук, или компанията не си е свършила работата.

Веднага след изборите, Здравко Димитров даде обещание да понижи налога на колите.

Снимка: btvnovinite.bg

Това ще бъде реалност, само че единствено за новите коли категория евро 5 и 6, които не замърсяват въздуха.

Всеки може да разиска прелдоженията на уеб страницата на общината, гласуването е след месец.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР