По-високи глоби за шофьорите, които карат с лоши гуми през

...
По-високи глоби за шофьорите, които карат с лоши гуми през
Коментари Харесай

Искат по-високи глоби за шофьорите, които карат с лоши гуми през зимата

По-високи санкции за водачите, които карат с неприятни гуми през зимата. За това упорстват от АПИ и районното министерство. Ще има и глобени почистващи компании след първия снеговалеж тази година, който провокира редица усложнения по пътищата на страната. Още по тематиката от Тихомир Игнатов.

Проблемите в понеделник бяха от хора, които потеглиха на път с летни гуми. На Автомагистрала " Хемус " и " Тракия " два ТИР-а съумяха да блокират придвижването за часове. По закон дебелината на грайфера би трябвало да е не по-малко от 4мм. Много водачите не съблюдават това предписание, по тази причина от АПИ и Пътна полиция ще мислят за по-строги наказания.
Николай Нанков, районен министър: В петък ще има наказания. Ще споменем какви ще бъдат, там, където имахме най-малко съгласно мен и съгласно инспекторите, пропуски в свършената работа. Задължително би трябвало да бъде увеличена глобата за неспазване на условията за гуми при тежкотоварни коли. Тя е сред 100-150 лева Тези ниски наказания допускат лидерът да не купува и да не подменя гумите си. Дончо Атанасов, Агенция,,Пътна инфраструктура ": Няма по какъв начин 1000 км. автомагистрали, когато стартира един изобилен снеговалеж, да бъдат на асфалт. Ние не съблюдаваме техническите условия, а доста сме подобрили качеството на зимното поддържане. Технически условия са преписани от немската спецификация на зимно поддържане. Може два часа след привършване на снеговалежа на автомагистрала да има сред 3-5 см. сняг.
От АПИ обявиха, че зимното разчистване в страната е на положително равнище. От там маркираха и още един огромен проблем - дефицит на фрагменти в сектора.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР