По-високи детски надбавки, енергиен бонус за възрастни и студенти, нова

...
По-високи детски надбавки, енергиен бонус за възрастни и студенти, нова
Коментари Харесай

Срещу енергийната бедност: нови облекчения за германските граждани за 65 милиарда евро

По-високи детски надбавки, енергиен бонус за възрастни и студенти, нова евтина карта за публичния превоз: немското държавно управление одобри нов пакет с облекчения за немските жители на стойност 65 милиарда евро.

С новите ограничения ръководещите желаят да компенсират най-малко частично повишените разноски на немските семейства и на компаниите поради забележителното повишение на цените на енергоносителите. Новият пакет от помощи е на стойност 65 милиарда евро и дружно с предходните два размерът на облекченията за немските жители доближава към този момент 95 милиарда евро, разгласи след закрито съвещание на ръководещата коалиция канцлерът Олаф Шолц. „ Тежки времена чакат страната ни ", сподели той в Берлин при представянето на резултатите от диалозите. Той удостовери, че това са доста пари, само че пък този разход е доста нужен, добави социалдемократът.

Какво включват ограниченията?

Повече хора към този момент ще имат право на жилищна помощ (държавна добавка за заплащане на наема). Кръгът на хората, които ще могат да разчитат на такава помощ, се уголемява и ще охване общо 2 милиона жители на страната. Част от изплащаните жилищни добавки от септември до декември 2022 година ще бъде Бонус за отопление в размер на 415 евро за семейства от 1 човек, 540 евро за двучленно домакинство и по 100 евро от горната страна за всеки идващ член на семейството.

Парите за безработни „ Харц 4 " стават 500 евро – от 449 евро сега. Пенсионерите ще получат на 1 декември еднократен енергиен
бонус от 300 евро, а студентите и стажантите, учещи специалност - еднократна помощ от 200 евро. Енергийният бонус от 300 евро за работещите в Германия беше включен в предходния пакет от помощи.

По-високи детски надбавки и правоприемник на " билета за 9 евро "

Детските надбавки се подвигат с 18 евро, които сега са 219 евро за първо и второ дете. Освен това държавното управление е готово да отпусне на провинциите сумата от 1,5 милиарда евро годишно за нова по-евтина карта за публичния превоз, в случай че „ провинциите се съгласят да дават минимум същия размер субсидия ". Това ще бъде наследникът на така наречения „ билет за 9 евро ", който важеше през последните три месеца. Новият по-евтин билет ще коства сред 49 и 69 евро на месец.

Необлагаемият приход за спомагателни заплащания се подвига на 3 000 евро. За облекчение на семействата се вкарва горна граница на цените на електрическата енергия – един тип ценова спирачка на тока. Тя ще се финансира от облагите на енергийните компании. „ Случайните облаги “ на фирмите, дължащи се на високите цени на силата, ще бъдат употребявани за новата мярка ", сподели канцлерът Шолц.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР