По-високи данъци ще плащаме за колите, които замърсяват повече. Трябва

...
По-високи данъци ще плащаме за колите, които замърсяват повече. Трябва
Коментари Харесай

Данък за колите според газовете

По-високи налози ще плащаме за колите, които замърсяват повече. Трябва да засилим ролята на екологичния съставен елемент в облагането на леките коли, сподели министърът на финансите Владислав Горанов в изявление за Investor Digest.

В много европейски страни се обмисля или към този момент постанова политика за цялостно унищожаване на дизеловите коли. Затова съгласно Горанов би трябвало да се вземат ограничения, с цел да не се трансформира България в гробница на дизелови коли втора употреба от Европа.

“Не би трябвало да е толкоз елементарно да имаш лек автомобил. Сега с една междинна заплата в София можеш да отидеш до Дупница, да си купиш автомобил и отново в границите на тази заплата да го регистрираш и да започнеш да участваш в придвижването. Нещо, което го няма на никое място – най-малко в Европа ”, съобщи министър Горанов.

По отношение на пенсиите министърът изясни, че салдото в обезпечаването умишлено е нарушен през 2001-2008 година, когато се намаляваше осигурителната вноска. Смяташе се, че по този начин ще понижим цената на труда и ще увеличим конкурентоспособността. Но в годините след рецесията се видя, че ниската осигурителна вноска не значи наложително ниска безработица и висока претовареност, уточни Горанов. Според него към момента няма задоволително причини в интерес на прогресивното облагане, при което данъкът за по-високите приходи е по-голям.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР