По-висока заплата в двоен размер ще получава вече кметът на

...
По-висока заплата в двоен размер ще получава вече кметът на
Коментари Харесай

Двойно по-висока заплата ще получава кметът на Пловдив

По-висока заплата в двоен размер ще получава към този момент кметът на Пловдив Здравко Димитров, усилват се възнагражденията и на районните кметове. Кметската заплата е вдигната от 1449 на 3350 лв..
Районните кметове пък към този момент ще получават 2210 лв., като преди заплатите им са се равнявали на 1400 лв.. Толкова става и възнаграждението на кмета на регион Западен Димитър Колев, който до момента получаваше по-малко от сътрудниците си - 1262 лева Сега обаче и неговата заплата ще се изравни с тази на останалите му сътрудници, съобщи Евроком.
Предложението за нарастване на заплатите пристигна от ръководителя на бюджетната комисия на Общинския съвет в Пловдив Константин Георгиев. Засега обаче няма да бъдат увеличавани заплатите на ръководителя на локалния парламент Александър Държиков и съветниците.
В момента възнаграждението на ръководителя на Общинския съвет е от 1350 лв.. Предложението за нарастването на заплатите на кметовете и общинската администрация е признато с болшинство от 36 гласа " за ", като единствено един е " срещу ", а 10 - " въздържали се ".
По този метод чиновниците на общината също ще бъдат с по-високи заплати, като ще се радват на 10 до 15-процентно нарастване според от функционалностите, които извършват.
Припомняме, че неговият предходник Иван Тотев смяташе да усили заплатата си в края на мандата, само че след остри реакции в публичното пространство той се отдръпна от това предложение.
В предизборните си обещания, Димитров твърдеше, че няма да има нарастване на заплатата му.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР