По-възрастните хора в САЩ трябва да получат още една бустерна,

...
По-възрастните хора в САЩ трябва да получат още една бустерна,
Коментари Харесай

CDC препоръчва допълнителна ваксина срещу COVID за възрастни на 65 и повече години

По-възрастните хора в Съединени американски щати би трябвало да получат още една бустерна, даже в случай че са получили такава през есента, съгласно Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC ).

Ръководството беше оповестено в сряда от Манди Коен, шеф на CDC, и Консултативния комитет на CDC по имунизационни практики (ACIP).

Агенцията предложи, че възрастните получават „ спомагателна обновена доза ваксина против COVID-19 за 2023-2024 година “ заради „ нараснал риск от тежко заболяване от COVID-19 при възрастни хора “, както се показва в известието.

Тези, които са с отслабен имунитет, също дават отговор на изискванията за спомагателен бустер, както беше оповестено през октомври 2023 година

„ Днешната рекомендация разрешава на по-възрастните възрастни да получат спомагателна доза от този сезон, с цел да обезпечат спомагателна отбрана “, споделиха Коен в прессъобщение.

По-възрастните възрастни в Съединени американски щати би трябвало да получат още една бустерна ваксина против COVID-19, дор...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР