По-възрастните хора, които възприемат положително своето остаряване, водят по-пълноценен сексуален

...
По-възрастните хора, които възприемат положително своето остаряване, водят по-пълноценен сексуален
Коментари Харесай

Възприемането на възрастта е от полза за сексуалния живот

По-възрастните хора, които възприемат позитивно своето остаряване, водят по-пълноценен полов живот. Това разкри изследване, извършено от експерти на Университета в Мисури, Колумбия, Съединени американски щати.
Прочетете още
Позитивните усещания са от изгода за здравето на индивида, както и за неговите интимни връзки с сътрудник.

Негативните страсти и отношение по отношение на възрастта на индивида биха могли доста да влошат неговото качество на живот. Те биха могли доста да покачат риска от когнитивен крах, появяването на сърдечносъдови нарушавания, както и да намалят преживяемостта на съответния човек.

Заради известното въздействие на позитивните усещания за остаряването върху тези фактори от живота, експерти ревизират тяхната връзка със половия живот на хората.

В изследването са включени над 1100 двойки възрастни над 50-годишна възраст, които имат брак или живеят на фамилни начала. Сред участниците има хетеросексуални и хомосексуални двойки.

Всички от тях попълнят въпросник, посредством който специалисите събират информация за техния обществен и полов живот.

Участниците дават отговор на съответно сложени въпроси, към които вероятните отговори са четири. Те би трябвало да изразят цялостно единодушие, единодушие, противоречие или изрично противоречие с изказвания като „ с възрастта идва физическият крах “.

След приемане на съответните отговори, те са съпоставени с една избрана канара, съгласно която колкото по-висок е резултатът, толкоз по-положително се усеща съответния човек по отношение на остаряването.

Тези отговори са съпоставени с такива, получени при отговор на въпроси, които се отнасят до честотата на половия живот и удовлетворението на всеки.

В резултат на направените съпоставки, откривателите откриват, че позитивните усещания за възрастта се свързват с по-пълноценен полов живот.

Следователо хората, които нямат проблем със своето остаряване и придвижване на възрастта, са по удоволетворени от своите сътрудници.

Според експертите е допустимо, в случай че хората чакат внезапен физически спад като неизбежна част от стареенето, да имат предварителни задръжки. Поради тази причина тези хора постоянно стопират да се забавляват в даден миг и биха могли да имат по-малко удовлетворяващи полови контакти със своя сътрудник.

Изледователите имат за цел да проучат по какъв начин се образуват отрицателните усещания за стареенето и по какъв начин тези възгледи повлияят върху благосъстоянието ни.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР