По-възпитано или по-директно да го обясня? По-възпитано - нещата не

...
По-възпитано или по-директно да го обясня? По-възпитано - нещата не
Коментари Харесай

Пеканов обясни проблемите около ПВУ: То е като във футбола - и там нямаме резултатите, които искаме, затова се налага да подкрепям Австрия

По-възпитано или по-директно да го обясня? По-възпитано - нещата не се движат със скоростта, с която би трябвало. По-директно - не сме си свършили работата - по тази причина няма да получаваме повече пари. Това обясни  в изявление за “Лице в лице ” някогашният длъжностен вицепремиер, който отговаряше за средствата по еврофондовете - Атанас Пеканов.

Заради това - България може да изгуби 8 милиарда по Плана за възобновяване и резистентност (ПВУ) до 2026 г.  “То е както във футбола - и там нямаме резултатите, които желаеме, по тази причина се постанова да поддържам Австрия, България я няма ”, направи той паралел с Европейското състезание по футбол. 

“Парламентът не си е приключил работата по 4 неща: Законът за отбрана на жалбоподателите, тези, които внасят тъжби по отношение на корупция е едно от тях. Новата задача пред Народното събрание е той да бъде признат във формула, в която дава отговор. Рая Назарян е юридически способен човек и ще провежда това. Второто е Законът за персоналния банкрут. Също, з въглищните централи - карта за климатична индиферентност. Реформата за КПКОНПИ на Лена Бориславова още не се е случила изцяло ”, заключи Пеканов.  

Той е безапелационен, че за разлика от Австрия и Холандия, България не може да си разреши лукса да загуби това финансиране. 

“Австрия, като не получава пари, си е построила метрото преди 50 години, няма да е проблем. Холандия няма да изиска пари, пристигна ново държавно управление, сподели, че няма да прави пенсионната промяна. Но за нас те са значими и потребности. Изглежда изцяло действително да изгубим големи суми, има две години още ”, сигнализира Пеканов. 

По мотив промяната на левовете с евро, той сподели: “Утре ще излезе конвергентният отчет на ЕЦБ, той ще бъде отрицателен, тъй като не отговаряме на инфлационния аршин. Догодина няма да влизаме в еврозоната ”. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР