По въпроса за ремонтите в столицата в публичното пространство се

...
По въпроса за ремонтите в столицата в публичното пространство се
Коментари Харесай

Кметът На София Фандъкова Изригна: Опасни Фалшиви Новини!

По въпроса за ремонтите в столицата в общественото пространство се тиражират заблуди и подправени вести, като образец е слухът, че градината " Кристал " ще бъде запълнена, разяснява столичният кмет.

Зад част от публичното напрежение стоят " проведени представители от Българска социалистическа партия " и " някои от партиите в дясно ", а " това, за което подсигурявам, е да не се заплати нито един лев за неприятно свършена работа ", добави тя.

Веднага откакто се появяват подозрения за ремонта на " Граф Игнатиев ", вътрешният одит е задействан, а състезанието за ремонта на трамвайните линии по бул. " Цар Борис III " ще бъде разгласен още веднъж, като преди този момент планът ще бъде прегледан, защото е изработен от компанията, изпълнила ремонта на " Граф Игнатиев ", изясни Фандъкова.

Международен конкурс е очакван за ремонта на площад " Св. Неделя ". " Най-важно е да дойдат одобрени имена - дали ще са от България, или ще са от Европа, тъй като това е знаковият площад, за който хвърлихме големи старания да затворим отвратителния паркинг, който имаше там ", добави столичният кмет.

Фандъкова желае да се криминализира горенето на гуми и кабели, което замърсява доста атмосферния въздух, защото санкциите са неефективна мярка. Други ограничения за битка с неприятното качество на въздуха е закупуването на нови рейсове с електрически или газови мотори.

Ще има поддръжка за семействата, които пожелаят да подменят печките си на твърдо гориво с разнообразни типове екологично отопление. Няма да се трансформират локалните налози и такси в София, изясни тя.

За да се подсигурява опазването на къщата-музей на поета Яворов, тя би трябвало да е държавна или общинска благосъстоятелност, само че това би трябвало да стане по оптимално най-прозрачният метод, разяснява Йорданка Фандъкова.

Разследване на една от националните малките екрани сподели, че откакто е спечелила търга, компанията е трансформирала влаганата виброизолационна настилка без да се афишира нова социална поръчка.

Припомняме, " Джи-пи груп " отхвърли да строи и тунел " Железница ", като за съществена причина бе изтъкната " манипулираната медийна конюнктура през последния месец, опитваща се да отъждестви граденото десетки години име на компанията в строителния отрасъл с незаконни квалификации ".

Същия ден министър председателят Бойко Борисов изиска от АПИ да спре присъединяване на " Джи Пи Груп " в състезания за пътни планове с евро и държавно финансиране.

Мотив за разпореждането е следствието против компанията, което тече след сигнала на вицепремиера Томислав Дончев, който пък от своя страна пристигна след следствие на " Бивол ".

Именно по това следствие публицисти бяха задържани. Задържаните бяха Димитър Стоянов от уеб страницата " Бивол и Атила Биро от румънския Rise Project.

Случаят с ареста на публицисти провокира скандал до настояването да се отдръпна номинацията на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов за поста вътрешен министър.

На 14 септември 2018 година сигнал във връзка същите изявления беше изпратен от вицепремиера Томислав Дончев до основния прокурор, Министерство на вътрешните работи, КПКОНПИ, както и до изпълнителния шеф на Изпълнителна организация " Одит на средствата от Европейски Съюз ", а министър председателят Бойко Борисов разпореди краткотрайно премахване от служба на всички чиновници, упоменати в журналистическото следствие.

Проектът по трамвайното трасе по бул. " Цар Борис III " също ще бъде ревизиран. Неговият създател инженер Румен Борисов, обществено се отдръпна от работата по ул. Граф Игнатиев, поради потреблението на друг от декларирания по план изолационен материал.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР