По въпроса за площта на горските пожари в Сибир има

...
По въпроса за площта на горските пожари в Сибир има
Коментари Харесай

Биолог: Изгорялата територия в Сибир е колкото Гърция

По въпроса за площта на горските пожари в Сибир има някаква гигантска мистификация. Към 30 юли и към днешния ден цифрите се разминават фрапантно, разяснява пред БНР биологът Андрей Ковачев.

Той сподели, че "Грийнпийс " оповестява разнообразни от тези на съветските управляващи данни, като екоорганизацията декларира, че сега горят 4 млн. хектара.

Очевидно има цензура и тоталният безпорядък, който царува, е чисто управленчески. 4 млн. хектара, аз имам вяра на самостоятелните източници, е една трета от България. А към този момент изгорялата територия е колкото тази на Гърция, сподели Ковачев.

Той добави, че още през май е имало пожари, само че формалните съветски медии и държавното управление са мълчали за тях до юли.

Причините за всичко това са безхаберие и несръчност. Можем да забележим в България по какъв начин се случва. В една страна, ръководена от частни ползи на някакви олигарси, при които шуробаджанащината и поклонението пред шефа са главните водещи сили. Няма по какъв начин да оцелее същинският експерт, единствено нагаждачите оцеляват и очевидно същата е обстановката и в Русия, тъй като това са цялостни нелепости, което са създали. През 2014 година разделят страната на две съществени зони – такива, които ще се пазят от пожари, а в другите не живеят хора и там дървесината излиза по-евтино от гасенето на пожари и дефинират, че въобще няма да ги пипат, акцентира Андрей Ковачев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР