По въпроса с банковите преводи от Венецуела до българска банка

...
По въпроса с банковите преводи от Венецуела до българска банка
Коментари Харесай

Бивш гл. секретар на МВР: Сигурен съм, че за парите от Венецуела се знае по-отдавна

По въпроса с банковите преводи от Венецуела до българска банка е обикновено тези, които са на власт да парират дейностите на опозицията, която пък от своя страна употребява всяка опция да ги уязви. Професионалистите пък са лимитирани от законовите рамки и няма по какъв начин да разкриват подробна информация по следствието. Все отново мисля, че службите ни не са позволили някакви съществени неточности. Това показа в студиото на "Здравей, България " по Нова телевизия някогашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи Калин Георгиев.

,,Венецуела не е една от тези 36 страни, които са в санкционния лист на Европейски Съюз, само че фактът, че в една доверителна сметка постъпват толкоз доста пари би трябвало да алармира вътрешната банкова конструкция за сигурност и така наречен Комитет за изпиране на пари и противопоставяне на тероризма. Освен това не съм сигурен, че разбрахме тази информация за парите от Венецуела с помощта на непознатите посланици, най-малко обществеността. Информацията в действителност беше легализирана на обществото, само че съм сигурен, че тя към този момент е била известна на специфичните ни служби много отдавна'', съобщи Георгиев.

По отношение на проблема Гебрев някогашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи уточни, че следите постоянно остават.

,,Както се споделя, има престъпно начало, има и престъпен край. Преди време, да вземем за пример, имаше едно ликвидиране, което беше разкрито към 15 години след осъществяването му. Така че следите постоянно остават. Но не слушайте какво ви приказват политиците по този случай, защото те приказват това, което им е комфортно. Експертите не са в тяхно послушание, а следствието се води от прокуратурата, която е самостоятелна по Конституция. Вярвам, че проверяващите екипи ще ревизират всички вероятни версии, аз не желая обаче да върша догадки, най-малкото тъй като не разполагам с данни от разследването'', изясни още Георгиев.

Относно хванатите с рушвет чиновници от "Икономическа полиция " към 4-то РПУ Калин Георгиев призна, че познава арестуваните.

,,Да, познавам ги. Но желая да ви кажа, че това, което стана, не е ново за "Вътрешна сигурност ". Данни за тези неща има още от времето, когато аз бях основен секретар на Министерство на вътрешните работи, само че още веднъж е належащо софтуерно време, с цел да бъдат хванати'', уточни той.

,,По мое време Митьо Очите беше в пандиза, по-късно го напусна. Има хора, които не може да се трансформират. Това са хора с друг метод на мислене, хора, които мислят единствено с едната половина на мозъка си'', разяснява Георгиев предстоящото изгонване на Димитър Желязков у нас и най-после добави, че до момента в който той е бил основен секретар на Министерство на вътрешните работи не е разтварял чадъри над никого.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР