По-важното не е дали ще стигнат парите, те ще стигнат

...
По-важното не е дали ще стигнат парите, те ще стигнат
Коментари Харесай

Милен Велчев: По-важното е за какво ще се използват парите от Плана за възстановяване

По-важното не е дали ще стигнат парите, те ще стигнат и до популацията, и до бизнеса под една или друга форма, откакто ни бъдат дадени. По-важното е защо ще се употребяват тези пари и дали това ще докара до дълготрайна конкурентоспособност на българската стопанска система. Не е значимо просто да компенсираме бизнеса за загубите от пандемията, а е значимо по какъв начин ще построим българската стопанска система оттук насетне, с цел да растем по-бързо и да настигаме по-бързо равнището на Европейски Съюз. Това сподели в следизборното студио на bTV някогашният финансов министър Милен Велчев.

„ Крайният период на този план за проект е 30 април, само че това не е корав период, който не може да бъде отложен, тъй като в изискванията на следизборна конюнктура у нас можем да чакаме известна приемливост. Бих предложил и на държавното управление, и на Народното събрание да оторизира държавното управление да внесе последния вид на проекта колкото може по-скоро, преди крайния период, тъй като по-късно ще имаме опция да го редактираме и променяме”, добави Велчев.

Според Симеон Дянков различен проект не е допустимо да се направи за 10 дни. По думите му, този проект е относително несъответстващ.

„ Мисля, че основно е какво ще бъде болшинството в настоящото Народно заседание, което ще може да излъчи устойчиво държавно управление. Дали ще бъде това Народно заседание, или идващото Народно заседание след предварителни избори, по-важното е да е работещо държавно управление и да гледа напред, да е готово да направи нужните промени, с цел да е конкурентоспособен българският бизнес”, сподели още Милен Велчев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР