По-важното, което може да се направи като извод от вота

...
По-важното, което може да се направи като извод от вота
Коментари Харесай

Иво Инджов: Обединението на ПП и ДБ се превърна в дефект

По-важното, което може да се направи като извод от вота на 2 април, е това, че спрямо предходните избори – когато Политическа партия и Демократична България бяха сами, двете партии сумарно губят към 100 хиляди гласа. Някак тази сложна самоувереност на Политическа партия и Демократична България им изигра неприятна смешка.

Обединението на Политическа партия и Демократична България се трансформира в недостатък. Със сигурност последователи най-много на „ Демократична България “ не са ги подкрепили, не са били толкоз дейни, тъй като смятат „ Продължаваме промяната “ за лява групировка. Друг сериозен проблем при тази коалиция бяха масираните офанзиви против тях от страна на ГЕРБ. Агресивната акция на ГЕРБ и Борисов бе ориентирана против държавното управление на Кирил Петков, приписвайки му всевъзможни грехове, които той не е направил. Но това чухме както в самостоятелните изяви най-много на Борисов, по този начин и от други политически партии. И още нещо има значително. Служебното държавно управление на

президента Радев също даде своя принос за основаване един отрицателен облик на „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “.

Това разгласи пред „ ФАКТИ “ политологът Иво Инджов.

„ Очакваше се победа за Политическа партия и Демократична България на вота на 2 април, доста анализатори приказваха по тази причина, просто към тези партии имаше очакване. Самите партии Политическа партия и Демократична България също приказваха за победа, че те ще завоюват и освен с няколко гласа. Знаците, които даваха по време на акцията, за взаимни отстъпки, за очакване на държавно управление, приказваха и за кабинет на малцинството, някак не трогнаха хората.

Кампанията на Политическа партия и Демократична България бе доста положителна, доста миролюбива, а това не е доста хубаво в среда като сегашната.

Преди чувахме анти ГЕРБ акциите, за разграждане на този корупционен модел, за отвоюване на превзетата страна. Посочваха съответни виновници в лицето на ГЕРБ и Борисов, събрани с техните спътници. Това го нямаше в акцията на Политическа партия в този момент “, добави той.

„ Много участници, доста плуралистична система, доста партии в Народното събрание - това виждаме. Това и става някак недостатък на изборната система. Първо, няма по-висок предел за влизане в Народното събрание – примерно, 5% както е в Германия. Второ, няма бонус за спечелилия - под формата на гласове, с цел да може да ръководи. Очаквам да има огромна смяна в политическата среда след локалните избори есента “, добави той.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР