По-важното е да видите нашата управленска програма, която ще е

...
По-важното е да видите нашата управленска програма, която ще е
Коментари Харесай

Десислава Атанасова, ГЕРБ: Който получи мандата, той ще е номинацията за премиер

" По-важното е да видите нашата управническа стратегия, която ще е платформата за обединяване. Най-редно е медиите и българските жители да имат още малко самообладание. Който получи мандата, той ще е номинацията за министър председател ".

 

Това заяви Десислава Атанасова в отговор на въпроса кой ще е предлагането на ГЕРБ-СДС за министър председател с първия мандат, който следва да им бъде връчен от Румен Радев.

 

" Политическото опълчване по разнообразни тематики не може да нарушава взаимното почитание. Не е по този начин обаче с уважението към разнообразни практики, които постановат от Политическа партия. Опитват да нагнетяват публично напрежение. Колегите напуснаха пленарната зала с непокорство към парламентарните правила ", съобщи Атанасова във връзка снощното 18-часово съвещание на Народното събрание по приемането на измененията в изборния кодекс.

 

" Припомням, че предходната седмица 4 часа се дебатира заглавието на законопроекта за Изборния кодекс, а Правната комисия също заседава 18 часа. Стигна се до там, че сътрудниците от Политическа партия след 2 часа през нощта останаха сами в залата и си вършиха един на другиго реплики ", каза председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС пред БТВ.

 

Тя отговори на Никола Минчев от Политическа партия, който преди този момент установи, че " хартиената коалиция " основава тройна работа по време на възможен избор.

" Няма такова нещо. Не сме превръщали машините в принтери. Флашки ще съществуват, в случай че се наложи да се прави инспекция, ще могат да се употребяват. Ако 99% от българите желаят да гласоподават с машина, да го създадат, само че отново ще има един %, който няма да може да даде своя глас.

Този конфликт е лишен от политическа логичност и не знам дали няма да откаже тотално хората да гласоподават. Вчера в пленарна зала някогашни сътрудници си размениха тежки думи за замяна на кода. Когато като държавно управление осигурихме средства за машинен избор, е било с цел да не се злоупотребява.

Но в този момент флашките се трансформират в разменна монета сред партиите. Във вчерашния ден имаше над 50 изявления единствено за един параграф, което за нас няма логичност ".

 

Атанасова акцентира: " Общественият съвет, флаш паметта и регион " Чужбина " остават. Ще има и видеозапис при броенето на бюлетините и той ще се предава в регионите и в ЦИК ".

 

Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС посочи: " Ние няма по какъв начин да не сме удовлетворени от резултатите на изборите, тъй като след 2 години на " чегъртане " още веднъж сме първа политическа мощ.

Защо да не можем да създадем кабинет? Българска социалистическа партия няколко пъти отхвърли поддръжка за държавно управление на ГЕРБ. Не знам за какво някои хора в Народното събрание трагично пробват да ни свържат в коалиция с Българска социалистическа партия. Вчера да вземем за пример " Демократична България " гласоподава дружно с " Възраждане ". Това не е ли коалиция? Има болшинства, които се образуват по разнообразни тематики. Ние също гласувахме за Северна Македония по един и същи метод с " Демократична България ".

Не виждам за какво обединения като ГЕРБ-СДС и Демократична България, които сме от едно европейско семейство, не можем да сме гръбнакът на държавно управление? На срещата си с " Демократична България " декларирахме, че сме подготвени да си приказваме по всевъзможни тематики.

Подкрепихме антикорупционните закони, които от Политическа партия внесоха, а по-късно не си ги гласоподаваха и напуснаха комисия. Ние ги гласувахме с Българска социалистическа партия и Демократична България ". 

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР