По-важното днес не бе лидерската среща, а въпросът дали има

...
По-важното днес не бе лидерската среща, а въпросът дали има
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Трябва джентълменско споразумение, че приоритет е да извадим държавата от кризата

По-важното през днешния ден не бе лидерската среща, а въпросът дали има обща воля на две политически сили за обща законодателна стратегия. Това сподели в ефира на bTV Томислав Дончев от ГЕРБ-СДС. " Оказва се, че има. Надявам се от на следващия ден да стартират диалози по управническа стратегия. Ако имаме тези двете – значи, че имаме болшинство. Оттам нататък в какъв състав е въпрос на техника “.

" Търсим причини за поддръжка с втория мандат. След тези причини би трябвало да е съставът на един Министерски съвет. Персоналният състав не е без значение “, посочи той.

" За да се откажеш от първия мандат е доста тежко решение. Това не е личен набор от страсти. Голяма част от нашите симпатизанти не гледат с положително око на тези дейности. Противопоставянето не води до на никое място. В последните две години не сме стигнали до средата. В сложни моменти е значимо да има водачи “, разясни Дончев.

" Каквото и да ви приказват политиците, в идващото ръководство ще би трябвало да се вземат тежки решения. Трябва да спрем да задлъжняваме. Политиките за консолидация да спрем да задлъжняваме не са леки решения. Това може да стане със съществено болшинство в Народно събрание, не държавно управление, на което да му се клатят краката. Трябва и джентълменско съглашение, че приоритет е да извадим страната от рецесията “, сподели зам.-председателят на ГЕРБ.

" Смятам, че в бюджета има запаси. Надявам се в идващите дни да открием още запаси, само че съм песимистичен, че без тежки решения, ще се оправим “, уточни Донев и даде образец: " За една или две години финансовата стратегия на страната би трябвало да зависи напълно от европейски средства, прекъсване на дребните планове. Алтернативите не са положителни. Най-лошата версия е да се подвигат налози “.

" Не е време за политически нарцисизъм и прищявки. Не е главният смисъл да сме непрестанно в кавги. Не е време за тънки сметки, всеки би трябвало да направи компромис “, акцентира Томислав Дончев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР