По-важните новини от България в сряда се изчерпват с продължаващите

...
Коментари Харесай

Вечерни новини: ГЕРБ засега не подкрепя предложения от Трифонов кабинет, финансовият министър ще контролира Фонда на фондовете

По-важните вести от България в сряда се изчерпват с продължаващите мнения след парламентарните избори. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се трансформира в център на вниманието през днешния ден, откакто изнесе следващия си моно театър, излъчен във Фейсбук. Сега той умолява Слави Трифонов и Христо Иванов да има държавно управление, само че разгласи, че ГЕРБ ще гласоподава срещу в пленарна зала.

Борисов загатна, че зад " ИТН " стои Движение за права и свободи, като за образец даде гласуването в смесените региони. За да онагледи тезите си, Борисов си служеше с корица от последния брой на " Капитал ". В опита си да я осмее, той показа различен колаж на космонавти, който е основан на фотография на починалите 7 члена на галактическата совалка " Колумбия ".

Загуба на пространствена ориентировка на водача на разрушилия се при обучение МиГ-29 е причина за злополуката на изтребителя на 9 юли, при която почина водачът Валентин Терзиев. Това заключава отчетът за случая на отдела за следствие на авиационни катастрофи в Служба " Военна полиция ". Машината се е разрушила в морето 5 секунди откакто изстреляната от нея ракета е поразила целта.

Интересните вести пристигнаха от Европа. Европейската централна банка разгласи началото на двугодишен пилотен план за вероятно въвеждане на цифровото евро в бъдеще. Дигиталната валута беше замислена като отговор на възходящите цифрови заплащания и разпространяването на криптовалути.

Европейският съюз ще стартира правосъдна процедура против Унгария и Полша във връзка със закони, които съгласно блока дискриминират ЛГБТИ общностите в двете страни.

Литва одобри нови закони за миграцията, които дават опция за всеобщо задържане на влезнали нелегално в страната и лимитират правото им да апелират. Това става, откакто над 1000 души - главно от Африка, влязоха в страната през границата с Беларус от края на предишния месец насам.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР