По улиците на страната се води една тиха битка -

...
По улиците на страната се води една тиха битка -
Коментари Харесай

Туба с послание пази паркоместа СНИМКА

По улиците на страната се води една тиха борба - тази за откриването на паркомясто за колата. В нея има даже и жертви - счупени чистачки, нарязани гуми, нашарени ламарини, летят закани,  налице са и доста изхабени нерви.

Някои жители, считащи, че избрани паркоместа им принадлежат, с дебелоглав пробват да запазят правото си на паркиране, макар нерядката му липса. В този подтекст се появяват и познатите " принадлежности " за бранене на място - антипаркинг туби, противозаконни разчертания по асфалта и бележки, носещи разнородни послания.

 Следващата обстановка, която е забелязана във Велико Търново, съумява да съвмести цели две от тези паметни гледки по нашенските улици.

Жена споделя фотография на туби, които се съпроводени и с недвусмислено послание. Те, наподобява, се употребяват за бранене на място, само че намират и свои съперници, които ги местят. За това техният притежател особено се е обърнал към " зложелателите ".

 Учтивостта на посланието, употребявано на бележката, ще оставим без коментар.  Случката е снимана на улица " Бойчо Войвода " №1 в старопрестолния град. " Търновски хрумвания по какъв начин да си запазите място!, установи Радостина Р.

Гледката буди вълна от смях и отвращение в мрежата. Много великотърновци споделят за своя конфликт с мнимите притежатели на паркоместа из града. Други се майтапят със обстановката и допускат, че " композицията " няма да изкара дълго.

Вижте някои от мненията на локалните поданици:
" Какво говорите, мадам. Това е колче сложено от общината, а бележката е " естествен " акт ", майтапи се Иван П.  " Вземай и поливай розите ", съветва  Илия К.

  " Никога не бих го махнал, напряко ще му набия шута ", прибавя Пецата К.  " Аз бих издирил притежателя и бих оставил едно ремарке пластмасови бутилки пред входната му врата ", написа Йордан Й.  " Още малко, в случай че вдигнат цената на водата, и ще пълнят с камъни от улицата ", майтапи се Георги Д.  " Ако някой е виждал сходни нелепости в “нормална ” страна, дано показа ", разяснява Иван К. 

   
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР