По улиците на Сантос ще премине шествие, което ще се

...
По улиците на Сантос ще премине шествие, което ще се
Коментари Харесай

Изпращат Пеле с церемония на 3 януари

По улиците на Сантос ще премине шествие, което ще се насочи към мемориала на Вселенския некропол, където ще бъде заровен Пеле

Легендарният бразилски футболист Пеле ще бъде заровен на 3 януари, оповестява формалният уебсайт на Сантос, съобщи Българска телеграфна агенция. На 2 януари тялото на Пеле ще бъде откарано от болничното заведение, където той умря, на стадион „ Вила Белмиро “. Церемонията по сбогуването с играча ще стартира в 10 сутринта локално време и ще продължи тъкмо един ден. Събитието ще бъде налично за всички искащи, само че на присъстващите ще бъде неразрешено да се приближават до ковчега.

След това по улиците на Сантос ще премине шествие, което ще се насочи към мемориала на Вселенския некропол, където ще бъде заровен Пеле. Церемонията ще бъде единствено за фамилията и околните другари на футболиста.

Пеле е единственият троент международен първенец в историята в статута на футболист (1958, 1962, 1970). На клубно равнище той игра за Сантос и Ню Йорк Космос. Той е голмайстор номер 1 в историята на бразилския народен тим със 77 попадения. На Мондиал 2022 в Катар Неймар изравни това достижение.

Играчът е включен в Книгата на върховете на Гинес като създател на 1279 гола в кариерата си.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР