По улиците на Сан Франциско вече се движат автономни коли,

...
Коментари Харесай

Автономна кола надхитри полицията в Сан Франциско


По улиците на Сан Франциско към този момент се движат самостоятелни коли, което е проблем за служителите на реда
(снимка: CC0 Public Domain)

От февруари самоуправляемите коли Cruise на GM оферират публичен транспорт в Сан Франциско, от 10 вечер до 6 заран. Като цяло наподобява, че услугата не е срещнала никакви основни проблеми. Досега. Странна обстановка породи, когато служители на реда се пробваха да спрат една от колите на Cruise и тя се изхлузи под носа им, обърквайки и двамата униформени.

Видеозапис, сниман покрай кръстовище в града, демонстрира нелепата – и ненапълно комична – обстановка. На него се вижда по какъв начин полицията в Сан Франциско се пробва да ревизира автомобил без водач в квартала Ричмънд, само че колата изненадващо потегля, пресича кръстовището и стопира след него, под дирек с лампа – до момента в който група зяпачи следят сцената с учудване.
още по темата
Полицаите в началото наподобяват много смутени от неналичието на човек зад кормилото, споделя за случката The Verge. Те откриват, че колата въобще не може да се отвори. Когато обаче возилото потегля изведнъж, служителите на реда се втурват да го преследват.

Ден откакто клипът стана известен в мрежата, Cruise разяснява записа, заявявайки, че транспортното средство се е предало на полицията и се е преместило до най-близкото безвредно място за прекъсване. По всяка възможност повода за инспекцията на служителите на реда е била неналичието на предни светлини – нещо, което без подозрение е значимо в часовете от 10 вечер до 6 заран.

„ Ние работим в тясно съдействие с полицейската работа на Сан Франциско за това по какъв начин да взаимодейства с нашите транспортни средства, в това число има и специфичен телефонен номер, на който служителите на реда могат да се обаждат в обстановки като тази ”, споделят от компанията.

Crusie твърди, че незабавно е коригирала казуса с неработещите предни фарове. Не излиза наяве обаче каква е повода фаровете да не сработят – допуска се, че това дължи на мощната околна светлина, която е заблудила датчиците на автомобила.

Така или другояче видеото предизвика мнозина да разясняват, че може би ще виждаме сходни обстановки все по-често в бъдеще, защото занапред ще стават по-масови като част от трафика.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР