По улиците на Москва млади руснаци изразиха страх и недоверие

...
По улиците на Москва млади руснаци изразиха страх и недоверие
Коментари Харесай

Младите руснаци са демотивирани и разочаровани след смъртта на Навални

По улиците на Москва млади руснаци показаха боязън и съмнение от новината, че опозиционният водач Алексей Навални е умрял в арктическа затворническа колония.

„ Страхувам се какво ще се случи по-нататък. Страхувам се какво може да направи страната със своите жители “, сподели Марк, 18-годишен студент.

28-годишната Валерия съобщи, че Навални е " знак на вярата за някакво по-добро бъдеще за Русия ".

„ Чувствам, че с неговата гибел тази вяра също умира. Мисля, че доста хора просто ще се откажат, тъй като народът постоянно имат потребност от знак за всяка съпротива “, добави екскурзоводът.

Навални беше най-отявленият критик на президента Владимир Путин от години и съумя да провокира големи улични митинги макар суровите съветски закони против демонстрациите.

Той стана известно име посредством известните си разобличения на корупцията в Путинова Русия.

Навални беше задържан при започване на 2021 година, откакто се завърна в Русия от Германия, където се възстановяваше от жестока офанзива с отравяне с " Новичок ", нервнопаралитично вещество от руската ера.

В поредност от каузи той беше наказан на 19 години затвор по обвинявания, определни от самостоятелни правозащитни групи и на Запад като възмездие за опълчването му на Кремъл.

Колеги от опозицията и бранители на правата на индивида реагираха с потрес на гибелта.

Носителят на Нобелова премия за мир Дмитрий Муратов разказа гибелта на Навални като " ликвидиране " и сподели, че той е бил малтретиран " години ".

Правозащитникът Олег Орлов акцентира, че това е " закононарушение на режима ".

" Треперя ", уточни 22-годишната Мария, IT експерт.

" Чувствам се като че ли съм изгубила родственик. Това е огромна загуба за цялата съветска съпротива ", сподели тя.

Артур, 27-годишен студент, не може да повярва на новината и се надява, че формалното известие за гибелта на Навални не е истина.

„ Това би било покруса, тъй като Навални поддържаше позитивна смяна в бъдещето, бъдещи промени, които биха могли да подобрят изискванията за нас “, добави той.

Артур изпитва яд от гибелта и желае да напусне Русия, " тъй като протичащото се ни кара да отхвърляме да имаме вяра в позитивните промени ".


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР