По улиците на Киев се водеха битки в ранните часове

...
По улиците на Киев се водеха битки в ранните часове
Коментари Харесай

Битки по улиците на Киев в третия ден на руската инвазия

По улиците на Киев се водеха борби в ранните часове през днешния ден, третия ден от съветското военно навлизане в Украйна. Това става часове след предизвестието на президента Володимир Зеленски, че силите на Москва ще се опитат да завладяват столицата преди зазоряване, показва организация Франс прес, представени от БНР.

Руски войски навлязоха в украинската столица по няколко посоки. Съобщава се за интензивни сражения и десетки гърмежи. Украински войскови елементи се пробват да отхвърлен съветските офанзиви.

Водели се боеве сред намиращите се в региона на централния бул. на града метростанции, където е дислоцирана охраняващата Генералния щаб 101-а украинска бригада.

Стрелба и гърмежи се чували в целия Соломянский регион на столицата, който е директно преди централната част.

Битка имало и от другата страна на Днепър. Бомбоубежищата са претъпкани.

Би Би Си осведоми за дълга и безсънна нощ в украинската столица Киев.

Според формалния канал на украинската войска дейни бойни дейности се водят на някои столични улици. Секретарят на Националния съвет за сигурност и защита Олексий Данилов е декларирал пред украински информативен уебсайт, че украинската войска управлява ситуацията в столицата.

Украинското военно командване заяви, че Русия е изстреляла крилати ракети " Калибър “ против Украйна от Черно море, заяви Ройтерс.

Рано тази заран бе оповестена въздушна паника и в най-населения град в Западна Украйна Лвов, както и в още един град в Лвовска област. Малко по-рано бяха включени сирените за въздушна заплаха в Харков.

Съединени американски щати са подготвени да оказват помощ на Зеленски да напусне Киев, написа " Вашингтон пост “, базирайки се на американски и украински публични лица. Зеленски е цел номер 1 на руснаците, счита изданието. Украинският президент обаче е отказал предлагането и се намира в Киев.

Междувременно Русия блокира резолюция на Съвета за сигурност в Организация на обединените нации, която осъжда съветското навлизане в Украйна, а непрекъснатият представител на Русия Василий Небензя назова текста антируски и антиукраински.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР