По указания на министъра на външните работи Теодора Генчовска е

...
По указания на министъра на външните работи Теодора Генчовска е
Коментари Харесай

МВнР сформира кризисен щаб заради ситуацията с Украйна

По инструкции на министъра на външните работи Теодора Генчовска е образуван спешен щаб, който ежеминутно следи обстановката в и към Украйна и в случай че има ескалация на напрежението, ние сме в подготвеност да приведем в деяние протокола по евакуация. Това сподели за Българска телеграфна агенция шефът на дирекция " Пресцентър " на Министерството на външните работи доктор Митко Димитров.
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 295
По думите на доктор Димитров към този час нито в дипломатическата ни задача в Украйна, нито в централното управление на Министерство на външните работи има искане за евакуация на наши сънародници.

" Около 40 души са се записали посредством интернет платформата на Министерство на външните работи посредством настоящи телефонни данни, както и къде тъкмо като локация се намират в Украйна, с цел да можем при възможна евакуация да имаме пряк контакт с тях ", заяви още шефът на пресслужбата на външно министерство.

Вчера ние се присъединихме към декларацията на Европейски Съюз - дипломатическите ни задачи няма да затварят, продължаваме да поддържаме териториалната целокупност на Украйна, сподели той.
МВнР приканва българските жители, които се намират на територията на Украйна, да подхващат ограничения за овакантяване на страната с наличните все още транспортни средства.

Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 295  Зам.-председателят на Комисията по защита за Украйна: Една искра може да провокира спор Зам.-председателят на Комисията по защита за Украйна: Една искра може да провокира спор  Германия се надява, че срещата с Путин ще даде по-добра визия за неговите цели Германия се надява, че срещата с Путин ще даде по-добра визия за неговите цели  Папата се помоли за мир в Украйна Папата се помоли за мир в Украйна
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР