По указания на главния секретар на МВР главен комисар Живко

...
По указания на главния секретар на МВР главен комисар Живко
Коментари Харесай

МВР с извънредно съобщение за пътуващите през уикенда

По инструкции на основния секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Живко Коцев към всички ОДМВР в страната, е основаната нужната организация и по места е осъществена връзка със структурите на АПИ с оглед подготвеност на снегопочистваща техника за интервенция по пътни сектори, избрани като рискови за снегонавявания и обледеняване.

Особено внимание се обръща на мостове и виадукти по повод замръзване и навреме опесъчаване. Предприети са ограничения за недопускане на навлизането в планинските проходи на неподготвени за зимни условия моторни транспортни средства. В съгласуваност с регионалните шефове и чиновниците на ГДПБЗН, ще се провежда и намесата на тежка техника за добиване на бедстващи коли, оповестяват от полицията. 

От Националния действен център на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията " припомнят, че съгласно постъпилата информация за метеорологичната конюнктура в страната, за 25 ноември (събота) е разгласен „ оранжев код " за по-голямата част от страната, като за областите Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе той е „ червен ". Очакват се значителни превалявания от дъжд и мощен ентусиазъм напразно, както и условия за формиране на преспи и снегонавявания. В Предбалкана се чака снежна завивка до 20-30 см, както и доста повишение на речните равнища в Дунавския, Черноморския, Източнобеломорския и Западнобеломорския басейни.

Предвид динамична метеорологична прогноза, ГДПБЗН към този момент е изпратила информация до регионалните шефове с оглед предприемане на спомагателни ограничения, според пълномощията им по член 64 от Закона за отбрана при бедствия. Допълнителни указания са дадени и на районните дирекции „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията " за повишение на готовността в случаи на пораждане на изключителни обстановки.

Съвети към жителите:

- Отменете пътуването си, в случай че не е в действителност неотложно.

- В случай че пътувате, заредете автомобила с задоволително гориво и го подгответе за зимни условия. Избирайте единствено основни пътища, даже маршрутът да е по-дълъг. Разполагайте с топли облекла и заредете мобилния телефон. Шофирайте деликатно.

- При мощен вятър не оставайте навън.

- Бъдете деликатни, когато минавате около здания, електропроводи и дървета.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР