По тунела под Шипка никога не е спирало да се

...
По тунела под Шипка никога не е спирало да се
Коментари Харесай

Караджов: Няма забавяне на работата по тунела под Шипка

По тунела под Шипка в никакъв случай не е спирало да се работи по него, не е имало някакво закъснение. Имаме писмо, с което сме поискали да бъде доказана офертата и въпреки и официално, по телефон, имаме удостоверение от фирмата-изпълнител, че планът ще се строи.

Това съобщи в Габрово министърът на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов, който взе участие в полемика за градежа на тунела. Министърът добави, че оборудването занапред ще се проектира през идващите 8 месеца от определения реализатор, въз основата на утвърден абстрактен план, съобщи кореспондентът на БГНЕС.

Министърът акцентира, че няма никакъв късмет тунелът да е с 4 платна, тъй като мостът няма да ги понесе.

„ Нямам право по закон да желая промяна на цената, единственото, което могат и реализатор, и възложител да създадат, да одобряват резултата от състезанието, както и обжалванията пред Комисия за защита на конкуренцията и пред Върховен административен съд, които са завършили в края на предходната година”, посочи Караджов.

Той съобщи още, че има три плана за пътища по стратегия „ Транспортна свързаност”- за Автомагистрала „ Струма”, в частта за Кресненското дефиле, високоскоростният път Русе - Велико Търново и тунелът под Шипка.

За тази година има обезпечени средства за ново строителство за трите плана, в това число и за сектори от Автомагистрала „ Хемус”, за пътища Видин-Ботевград.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР