По цялата линия на съприкосновение се наблюдава активност на Въоръжените

...
По цялата линия на съприкосновение се наблюдава активност на Въоръжените
Коментари Харесай

Пушилин обяви активност на въоръжените сили на Украйна по всички направления

По цялата линия на прикосновение се следи интензивност на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), само че това към момента не е оповестеното от Киев контранастъпление . Това заяви в понеделник назначеният от Русия шеф на така наречен Донецка национална република (ДНР) Денис Пушилин, представен от ТАСС.

" Виждаме активизиране по цялата линия на прикосновение, това към момента не е контранастъплението, за което доста се приказва. Виждаме, че съперникът се пробва да сондира нашите позиции, пробва се да разузнава посредством бойни дейности в избрани региони, " сподели той по телевизионния канал " Россия 24 ".

" Бяхме принудени да се подготвим за това и, несъмнено, сме подготвени ", акцентира Пушилин.

Темата за допустимо контранастъпление на украинските войски се разисква в медиите от няколко месеца, посочват се разнообразни дати. Руското външно министерство по-рано съобщи, че откритите спекулации на западните страни за идното украинско контранастъпление удостоверяват директното им присъединяване в спора.

В края на април министърът на защитата на Украйна Олексий Резников съобщи, че украинската войска в световен проект е подготвена за контранастъпление.
 Украйна разгласи публично първи триумфи край Бахмут
Украйна разгласи публично първи триумфи край Бахмут

Това разрешава по-добро доставяне

На 14 май украинските сили не престават да контраатакуват към Бахмут . Заместник-министърът на защитата на Украйна Хана Маляр заяви, че денем на 14 май украинските сили са завладяли над 10 съветски позиции в северните и южните околности на Бахмут.

Това се споделя в дневния разбор на Института за проучване на войната (ISW) за положението на фронта в Украйна.

На 14 май представителят на Източната група сили на Украйна полковник Серхий Черевати акцентира, че главната цел на Украйна в Бахмут е да унищожи съветските зони на централизация и да обкръжи града, а не да организира фронтални офанзиви .

Черевати означи, че украинските сили неотдавна са напреднали до 300 м в някои региони, а Маляр заяви, че украинските сили напредват в две направления в предградията на Бахмут .
 Пригожин: Украинското контранастъпление върви с цялостна пара
Пригожин: Украинското контранастъпление върви с цялостна пара

Той предизвести за нахлуване и в съветски територии
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР