По цял свят КОВИД-мерките се затягат. Естония забрани на неваксинираните

...
По цял свят КОВИД-мерките се затягат. Естония забрани на неваксинираните
Коментари Харесай

Строги КОВИД-мерки по цял свят

По целия свят КОВИД-мерките се стягат. Естония забрани на неимунизираните да посещават публични места. Според решението на държавното управление, даже и с негативен тест, те към този момент няма да посещават спортни клубове, заведения за хранене, театри, кина, спа центрове и други. Ще могат да го вършат единствено ваксинирани или преболедували. Търговците и доставчиците на услуги са длъжни да предотвратяват влизането на гости без маски в молове и магазини. Председателят на Народното събрание Юри Ратас разяснява, че страната е на ръба на злополучие поради разпространяването на ковид.

Новозеландският министър председател госпожа Джасинда Ардърн призна, че страната ще сътвори двустепенна система, където неимунизираните жители нямат да имат същите права като тези, които са получили имунизацията. Неимунизираните ще бъдат изправени пред доста по-строги ограничавания. Те няма да могат да влизат в заведения за хранене, питейни заведения, фитнес зали и ще могат да се събират, само че единствено в групи до 10 индивида. Ардърн разгласи, че 90% от популацията би трябвало да бъде изцяло имунизирано във всеки район, преди страната да разхлаби рестриктивните мерки.

В Русия шест области от европейската ѝ част са затворени до 7 ноември. Това са Пермска, Воронежка, Новгородска, Нижни Новородска, Самарска и Курска. Президентът Владимир Путин издаде декрет, с който се резервират заплатите на чиновниците. Той даде опция на локалните ръководители по своя преценка да вкарат спомагателни неработни дни във връзка със обстановката на място.

Китай сложи под обсада окръг поради записаните там най-вече случаи на КОВИД-19, откакто заразно огнище в северозапада бързо се разраства в цялата страна, съобщи " Блумбърг ". Властите в Ечжин, окръг във Вътрешна Монголия, подредиха на към 35 700 поданици да останат у дома от понеделник и предизвестиха за наказателна отговорност, в случай че някой не се подчини на заповедта. Блокирането пристигна ден след предизвестие от чиновници на Националната здравна комисия, че епидемията ще продължи да се утежнява, откакто се популяризира в 11 провинции за към седмица.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР