По-цветно у дома за празника: 10 идеи за великденска декорация. В

...
По-цветно у дома за празника: 10 идеи за великденска декорация. В
Коментари Харесай

По-цветно у дома за празника: 10 идеи за великденска декорация


По-цветно вкъщи за празника: 10 хрумвания за великденска украса.

 

В навечерието на един от най-светлите християнски празници – Великден, с малко старания можете сами да извършите значимия ден по-цветен. Той идва, с цел да отбележим с него и началото на един по-слънчев интервал от годината и настъпващата пролет. Ето и няколко метода по какъв начин да извършите това:

Ядлива украса

Главният воин на вашата софра в действителност може да е тъкмо декорацията. Ядливи яйца, зайчета, пиленца и каквото се сетите. Можете да ги превърнете в шеговит акцент на вашата маса. Сложете ги до приборите и салфетките и си спечелете комплиментите на вашите посетители.

Кошница с цветя

Нищо не нашепва „ пролет “ по този начин както красивите цветя. За да разнообразите обичайна ваза, можете да поставите определените от вас цветя в плетена кошница. Подрежете дръжките им, потопете ги в ниски бурканчета, които никой няма да забележи. По предпочитание можете да украсите кошницата с красива сатенена панделка, която е в звук с нюанса на цветята.

Свещник от яйчени черупки

Покрай великденската еуфория, сигурно в дома ви ще се намерят много черупки от яйца. Ако се чудите какво можете да ги вършиме – разтопете елементарни свещи, поставете конец и изсипете разтопения восък във черупките. След като той изстине, ще се сдобиете с прелестни кокетни и истински свещници, които можете да поставите върху изкуствена трева.

Яйца с декупаж

Вероятно сте срещали името на тази техника за украса, а може би и даже сте я употребявали, когато сте били деца. Великден е причина да се превърнете още веднъж в хлапак и дружно с вашите деца да си извършите истински и запаметяващи се яйца, които да украсите с декупаж. За задачата можете да употребявате едноцветни или шарени салфетки, както и такива с празнични претекстове. Можете даже да ги съчетаете цветово с декорацията на трапезата и дома ви.

Боядисани яйца за декорация

За да внесете вкъщи неповторимо въодушевление, можете да боядисате в пастелни тонове изкуствени яйца и да ги поставите в необятна ваза. Миксирайте със свежи цветя или просто откъснете няколко клончета от храста пред блока.

Венец за вратата

Можете да превърнете тази обичайната коледна декорация в прелестно допълнение към вашето великденско празненство. Вземете гъвкави пръчици и ги огънете под формата на венец, а благодарение на револвер за топло лепене закрепете от горната страна дребни изкуствени яйца или цветя. Ако желаете, прибавете и цветна сатенена панделка.

Цветна гирлянда от яйца

От цветна хартия изрежете овали под формата на яйца, а по-късно ги закрепете един до различен.

Минималистичен Великден

Ако желаете да модернизирате празника, можете да помислите за по-стилна декорация в черно, бяло и сиво. Ако не ви се влага ненужно, просто отрежете част от кора за яйца, боядисайте я в черно или сиво и поставете от горната страна сварените яйца, като ги оставите бели.

Великденско дърво

Още една украса, която можете да поставите във ваза. Изберете разнообразни по величина клончета, сложете ги във ваза и закрепете върху тях цветни изкуствени яйца с револвер за топло лепене. Можете да поставите вазата на масата или в антрето. Ако пък е доста огромна, тя може да се трансформира и в прелестно допълнение на празничната атмосфера в трапезарията.

Вази от чашки за чай

Ако желаете да придадете кокетно лъчение на вашата софра, вместо обичайна ваза с цветя, можете да поставите дребни чашки от чай, в които да сложите пролетни цветя. Така всеки ваш посетител ще се почувства специфичен, написа az-jenata.bg.

 
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР