По три версии за инцидента с изтребителя МиГ-29 над Шабла

...
По три версии за инцидента с изтребителя МиГ-29 над Шабла
Коментари Харесай

Експерти: Работи се по три версии за падането на изтребителя

По три версии за случая с изтребителя МиГ-29 над Шабла се работи съгласно специалистите.

Бившият шеф на „ Авиоотряд 28” Цвятко Луканов счита, че рухването на самолета може да се дължи на човешки фактор или механически проблем. Най-верочтно обаче до случая се е стигнало поради дребното летателни часове на водачите у нас, които прекарват единствено 15-20 часа във въздуха годишно.

Такова мнение изрази и редакторът на списание „ Криле” Димитър Ставрев в утринния блок на Нова тв. Според него при температура на водата от 17 градуса даже майор Терзийски да е катапултирал, възможностите му за оцеляване не са огромни.

Ставрев разяснява още, че самолетът е липсващ откакто се е насочил към цел, която е паднала по-бързо от плануваното поради донякъде отваряне на парашут. Най-вероятно за неприятното стичане на събитията е съдействал и фактът, че учението се е провеждало над море. При такива условия се разчита единствено на показанията на уредите, изясни още Ставрев. Според него казусът не се касае до механически проблем, защото връзката с водача не е преставала до изгубването му.

За повече изясненост по отношение на аргументите, довели до случая, е належащо да се открие самолета, безапелационни са специалистите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР