По традиция за шеста поредна година на Гергьовдев потребителите на

...
По традиция за шеста поредна година на Гергьовдев потребителите на
Коментари Харесай

Кметът на Стамболийски осигури с лични средства агнешко за Гергьовден за 320 души

По традиция за шеста поредна година на Гергьовдев потребителите на Домашен обществен патронаж в Стамболийски и по плана " Топъл обяд ", по този начин както и на Великден, и на Архангеловден, и на Коледа, получиха агнешко за трапезата си. Специална вечеря ще има и за децата от Центъра за настаняване от фамилен вид. Агнешкото печено е обезпечено с персонални средства от кмета на общината Георги Мараджиев, който през днешния ден е именик.
Досега той не е обявявал самодейността си, само че в този момент оповестява за нея с концепцията, че по този метод ще увлече и други хора да подаряват.
" Така следващата година или още за Коледа не 320 души, а доста повече хора, които са самотни, заболели и възрастни, ще се зарадват за празника! Радостни с тях са и хората, които подаряват и аз персонално съм изпитал това възприятие, когато вечер на тези празници със фамилията ми не честваме единствено ние. Сядаме на масата да вечеряме и знаем, че още 320 души честват и вечерят с нас. На този ярък празник желая да пожелая на всички Свети Георги да ги закриля, както закриля и мен. Има един параклис, който съм построил на името на светеца в фамилната фабрика още преди 20 години, доста преди да стана кмет, и тук не преставам да намирам себе си. 20 години тук черпя сили за всичко в живота си! На днешния ден желая особено да благодаря и на всички хора, които ми помогнаха – сготвиха и раздадоха 640 порции агнешко за двата празника Великден и Гергьовден! Честит Гергьовден, с благопожелание за здраве, благополучие и доста персонално благополучие! Честито на всички именици! ", написа в страницата си във Facebook кметът на Стамболийски.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР