По традиция в последната събота на месец май се проведе

...
По традиция в последната събота на месец май се проведе
Коментари Харесай

С културни и спортни събития в Милковица отбелязаха празника на селото

По традиция в последната събота на месец май се организира празника на село Милковица. За събитието Кметството и НЧ " Иван Вазов 1928 " бяха подготвили богата стратегия, която сътвори доста въодушевление на поданици и посетители.



Задължителна за празника демонстрация е футболната среща сред настоящия тим на ФК „ Свобода “ и ветераните, която се организира на 23 юни. Оспорваният дуел приключи с дузпи и резултат 4:1. На идващия ден уменията си в стрелбата демонстрираха локалните ловци и стрелци. В надпреварата по ловна пукотевица първи станаха домакините, втора се подреди Ловната дружинка на Брест, трети и четвърти надлежно I и II Гулянска дружинка, на пето място в надпреварата се класира дружинката на Дъбован.



Кулминация на празника в Милковица беше пъстрата стратегия на НЧ " Иван Вазов 1928 ", която разклати площада на 24 юни с обичана музика и вихрени танци. В нея участваха малчуганите от ДГ „ Детска наслада “, танцовите и певчески обединения при читалището, гостуващи артисти, танцьори и инструменталисти.



Кметът на Милковица Михаил Пелев благодари на всички участници и хората ангажирани с подготовката и провеждането на събитията, поздрави своите съграждани и им пожела да са здрави и постоянно крепко свързани с корена си.



На събитията в Милковица участва и кметът на общината Лъчезар Яков, който акцентира, че не се усеща като посетител, а като вкъщи си, както на всички места в община Гулянци и изрази вяра отсега нататък хората да се срещат все по хубави мотиви, да са здрави и задружни.



Всеобщото забавление на площада продължи до късните часове с концерт на Райко Кирилов и заря.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР