По традиция, преди срещата на върха в Брюксел, европейските политически

...
По традиция, преди срещата на върха в Брюксел, европейските политически
Коментари Харесай

Станишев пред БНТ преди Срещата на върха: Ще приемем резолюция с конкретни социални политики

По традиция, преди срещата на върха в Брюксел, европейските политически фамилии се събраха да обсъдят водещите тематики за Европа.

За първи път на срещата на ПЕС участва новоизбраният канцлер Олаф Шолц, а в " Обнови Европа " се очакваше президентът Еманюел Макрон да разгласи целите на френското председателство, което стартира на 1 януари 2022 година.

Ето какво споделиха двамата водачи пред екипа на Българска национална телевизия:

Естествено, че съм удовлетворен. Това ще бъде дебют на Олаф Шолц - не общо дебют, а като канцлер на Германия и това, несъмнено, трансформира доста неща на европейско равнище, тъй като нашето семейство става все по-силно. Особено като имаш зад тила си канцлера на Германия, това дава опция за доста нови политики. И ние сме тук на Съвета на ПЕС с две съществени цели - първо, да отбележим нашите триумфи през годината, които са забележими и значими, само че, второ, което е по-важно да приемем една обща резолюция за бъдещето на Европа - по какъв начин ние социалистите виждаме Европа в развиване, тъй като ние реализираме не малко. Планът за възобновяване и неговите обществени аспекти са най-вече заслуга на европейските социалисти, само че наред с това считаме, че би трябвало да се направи доста повече, с цел да може Европа да бъде по-справедлива, по-равноправна, с почитание към всеки човек, тъй че никой да не се усеща зарязан. Затова ще приемем една резолюция с доста съответни политики в обществената сфера. Надявам се това да бъде чуто от хората в Европейски Съюз, включително в България, съобщи Сергей Станишев.

Обсъждахме значими тематики като Източното партньорство, общата позиция на Европейски Съюз по оправянето с COVID-19, както и високите цени на силата. Има благоприятни условия, които дава Европейска комисия, както за национални дейности, по този начин и за европейски. Надявам се българското държавно управление да бъде съответно по обезпечаването на условия, които да създадат живота на българските жители по-добър, изясни Илхан Кючюк, съпредседател на " Обнови Европа ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР