По традиция, първият петък на месец октомври е отреден за

...
По традиция, първият петък на месец октомври е отреден за
Коментари Харесай

Защо ни е нужен Ден на усмивката

По традиция, първият петък на месец октомври е предназначен за Световния ден на усмивката. Според обстоятелствата, концепцията е на Харви Боу, който е основателят на по този начин познатото жълто, усмихнато личице. Това се случва през 1963 година, а празникът става традиция от 1999 година

А през днешния ден се питаме има ли смисъл изобщо от сходен ден, следващата хрумка на някого. Ще си кажем за какво не, всеки е свободен да чества каквото си желае. Или просто ще желаяме да не ни занимават с нелепости.

Неслучайно Денят на усмивката е точно при започване на октомври. Лятото тъкмо си е отишло, на нас ни е едно носталгично, изнервено, депресирано. Няма мърдане от работа, дни отпуска не са останали, а коледните празници ни се костват още надалеч.

 Снимка 382058

Е, добре, по какъв начин може този ден да ни помогне в цялата тази кофти обстановка?! Той не можем, само че ние можем - като просто се усмихнем.

Ако около нас виждаме все хора, които изрично отхвърлят през днешния ден да честват, значи повредата не е в нас, а в тях. Дано успеем да ги разубедим - с тази обстоятелства и с усмивка, несъмнено.

Усмивката е заразна. Невроните в мозъка ни се стараят да синхронизират нашето държание с това на индивида насреща. Така че, започваме да се усмихваме на всички.

 Снимка 382059

Естествената, огромна усмивка , при която притваряме очи, покачва равнищата на кортизол в организма и по този метод укрепва имунната система. Освен това, усмивката намалява равнищата на кръвното налягане и редуцира напрежението.

Започваме да се усмихваме още в корема на майка си. Често и се раждаме с усмивка на уста. Усмихваме се всекидневно, ежечасно, до момента в който сме бебета. А за какво през днешния ден го вършим все по-рядко?

Усмивката ни разкрасява. Независимо дали се усещаме задоволително красиви или имаме известни комплекси във връзка с външния си тип, усмивката ни прави в пъти по-привлекателни. Лесно и на ниска цена.

 Снимка 382057

Усмивката си е един тип упражнение. В него са включени цели 26 мускула и даже горим калории, въпреки и нищожно дребен брой.

Според учените, има цели 19 вида усмивка . От най-непринудената, до най-престорената. На базата на проучвания е открито и че можем да засечем, че някой се усмихва, от близо 100 метра. Ето по какъв начин да станем център на внимание!

 Усмивката подмладява с 2 години
Усмивката подмладява с 2 години

Ефектът е идентичен, без значение от възрастта

А в случай че се усмихваме повече по време на изявление за работа, шансът да ни наемат е много по-голям, написа BuzzFeed Никой не желае намусени сътрудници, нали?!
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР