По традиция Никулден във Варна ще бъде почетен с молебен

...
По традиция Никулден във Варна ще бъде почетен с молебен
Коментари Харесай

Продукти за 700 порции рибен курбан ще дари за Никулден общинското дружество „Пазари“ 


По традиция Никулден във Варна ще бъде почетен с молебен за здраве и рибен курбан. Рибният курбан е наложителна част от честването на празника в Морската столица. Всяка година той се подготвя от готвачите на Военноморските сили, а продуктите за него се обезпечават благотворително от общинското дружество „ Пазари “ ЕАД.

Недко Радев, изпълнителен шеф на сдружението показа пред Варна вести какви артикули ще даде „ Пазари “ за рибния курбан тази година:

„ Никулден е един от най-тачените празници в морски град като Варна, а раздаването на курбан за здраве е неизменима част от празника. И тази година „ Пазари “ ЕАД ще даде артикули за приготвянето на 700 порции – 30 кг. разнообразни типове риба, над 55 кг. зеленчуци – картофи, моркови, лук и чесън, настрана лимони и 55 връзки подправки – целина, магданоз, девесил. Всъщност ние предоставяме всичко належащо за приготвянето на курбана, а Военноморските сили от своя страна се включват с майстори готвачи и нужната техника. Така дружно още веднъж ще зарадваме жителите на Варна за празника и ще спазим традицията. “

Всяка година вкусната рибена чорба се раздава благотворително пред храма „ Свети Николай Чудотворец “ и в регион „ Аспарухово “ от готвачите на Военноморските сили. Ритуалът се прави за здраве на риболовците и всички хора, свързали професионалната си орис с морето.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР