По традиция на 27 март 2021 г. (събота) в 20.30

...
По традиция на 27 март 2021 г. (събота) в 20.30
Коментари Харесай

Община Мездра призовава за присъединяване към глобалната екологична инициатива „Часът на Земята“

По традиция на 27 март 2021 година (събота) в 20.30 часа милиони хора по света алегорично ще загасят осветлението в домовете си за един час, с цел да отбележат „ Часът на Земята “ ( “Earth Hour”). Целта е да обединим мисли и дейности и да подарим 60 минути на планетата, с които да покажем уважението и отговорността си към нея. Защото нашето бъдеще е неразривно обвързвано с това на Земята и всички нейни екосистеми.
Община Мездра е една от множеството български общини, които за поредна година ще се включат в екологичната самодейност на интернационалната природозащитна организация WWF, отдадена на опазването на нашия общ дом - планетата Земя.
В международен мащаб „ Часът на Земята “ се организира за първи път през 2007 година в Сидни, Австралия. През миналите години тази самодейност се трансформира в световно общество, чиято цел е да покаже ангажираността ни към екологичните проблеми, както и че смяната зависи от дребните стъпки, които всеки от нас прави всекидневно.
Понастоящем „ Часът на Земята “ е най-мащабната международна самодейност с над 5 милиона участници допълнително от 7 000 града от 190 страни, обединени в общи послания и дейности за природата.
Тази година фокусът на интернационалната акция на WWF е върху опазването на биоразнообразието, което понижава с фрапантни темпове. Само за 50 години сме изгубили 68% от популациите на диви животни. Затова самодейността в България обръща особено внимание на грижата за един емблематичен за нашите гори тип - кафявата мечка, чието оцеляване е изложено на сериозен риск през последните 10 години.
В опит да противодейства на тази отрицателна наклонност, в края на 2020 година WWF съобщи желанието и упоритостта да започва дълготрайна научно-базирана стратегия за запазване на мечките и попречване на евентуални спорове с хората.
„ За голяма наша наслада над 2000 българи се отзоваха на апела ни за помощ и поддържаха основаването на Спасителен мечешки отряд от специалисти, който към този момент е на терен и работи сполучливо. Сега задачата ни е да продължим да надграждаме започнатото, като проучим и оценим мечешките популации в Средна Стара Планина и в Западните Родопи, както и да предпазим локалните хора от нежелани срещи с тях “, показа Веселина Кавръкова, изпълнителен шеф на WWF България.
Предвид епидемиологичната конюнктура в страната, тази година ще отбележим празника с онлайн концерт на български реализатори и с угасване на светлините вкъщи:
Община Мездра приканва всички жители да се включат в „ Часът на Земята 2021 “, като загасят осветлението в домовете си на 27 март (събота) от 20.30 до 21.30 часа!
Сърдечно ви благодарим!

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР