По традиция кулминацията на военния парад в София по случай

...
По традиция кулминацията на военния парад в София по случай
Коментари Харесай

Кулминацията на парада: Зрелищни маневри в небето от въздушните ни асове

По традиция кулминационната точка на военния церемониал в София по случай 6 май бе въздушното шоу от бойните самолети на Българската войска. Точно в 10:58 часа изтребителите прелетяха над множеството на парада.

Точно в 10:31 часа от Летище Пловдив излетяха три изтребителя МиГ-29 и се причислиха към парада в София. Подготовката на авиационната техника за днешния церемониал стартира отпреди месец.

В празничния ден на площад „ Княз Александър Първи “ ще преминат военнослужещи и военна техника

" Самолетите бяха готови за осъществяване на нискополетни задания и през днешния ден директно в границите на предполетната подготовка беше обезопасено въоръжението и системата за ръководство на въоръжението ", описа подполколник Людмил Вълков, зам.-командир по авиационна техника и въоръжение.

Точно 27 минути по-късно бойната авиация на България прелетя над множеството в центъра на София и въздушните асове демонстрираха умения и зрелищни маневри.

12 самолета и вертолета излетяха от авиобаза „ Враждебна “ - измежду тях и Ми-17 с българското знаме, който по традиция поведе парада.

В разнообразни обединения го последваха хеликоптер Ми17, Ми 24, Пантер и Кугър. От авиобазата излетяха и два Спартана и три щурмови самолета Су-25 и образователните L410.

Тази година се означават 145 година от основаването на Българската войска

Авиошоу и от екипажите и наземният състав от авиобаза „ Долна Митрополия “. Малко след 10 часа оттова излетяха един след различен четири образователни самолета – два Пилатуса и два L-39 със задача да изпълнят в небето над София групировка РОМБ.

Времето за осъществяване на задачата и връщане назад в базата в Долна Митрополия лиши към час.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР