По традиция жените приемат фамилното име на съпруга си, след

...
По традиция жените приемат фамилното име на съпруга си, след
Коментари Харесай

Какво ще си помислят хората, ако не приемете фамилията на съпруга си

По традиция дамите одобряват фамилното име на брачна половинка си , откакто се оженят. През последните години обаче попурялност набират и други други възможности. Така да вземем за пример съпрузите към този момент вземат фамилните имена на техните съпруги, някои двойки съчетават семействата си и, несъмнено, най-често срещаното е дамите да резервират личните си имена.

 Снимка 325510

Въпреки че неспазването на тази традиция е избор за доста дами, този акт може да повлияе на това по какъв начин близките възприемат съпрузите им. Според ново проучване мъжете, чиито съпруги не вземат семейството им , наподобяват в очите на хората като по-слаби във взаимоотношенията, а техните половинки се смятат за амбициозни и уверени, написа Yahoo.

 Най-подходящата възраст за брак
Най-подходящата възраст за брак

Какво споделя науката по въпроса и би трябвало ли да се притеснявате

Изследването е извършено от Университета в Невада измежду английски и американски студенти. Те са били помолени да попълнят онлайн анкета, в която би трябвало да опишат какво мислят за личността на мъж, чиято жена е отказала да одобри семейството му.

 Снимка 325511

Това усещане, несъмнено, не е необятно публикувано, тъй като обичайното приемане на фамилното име остава задоволително известна процедура - даже измежду младите дами. През 2016 година английският център за изследвания " YouGov " открива, че 59% от дамите биха желали да вземат фамилното име на бъдещия си брачен партньор.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР