По този маршрут се очаква да има редовни полети през

...
По този маршрут се очаква да има редовни полети през
Коментари Харесай

Първият полет София - Скопие ще бъде на 11 февруари

По този маршрут се чака да има постоянни полети през идващия месец

Македонска и българска делегация, ръководена от отрасловите министри на превоза и туроператори от двете страни ще бъдат пасажери на първия полет, който ще се осъществя на 11 февруари по маршрута София-Скопие.

Компанията "Гъливер " има интерес за осъществяване на полета, като по този маршрут се чака да има постоянни полети през идващия месец, заяви министърът на превоза и известията на Република северна Македония (РСМ) Благой Бочварски, представен от “Сител “ и организация.

„ На 10 февруари ще имаме среща в София дружно с нашите екипи на Комисията по превоз и инфраструктура, а на 11-ти ще бъде проведен първият полет от София до Скопие, където дружно с нашите делегации и министри ще пътуват и туроператори от България. На 11 февруари в Скопие ще организираме взаимна среща с туроператори от Северна Македония, където чакам да открием всички преимущества и благоприятни условия и най-хубавите решения за жителите, тъй че в бъдеще тази линия да се извършва постоянно и несъмнено още една дестинация ", сподели Бочварски, отговаряйки на журналистически въпроси по време на посещаване в град Кочани.

Попитан по кое време ще проработи постоянната авиолиния, Бочварски сподели, че има опция това да стане през идващия месец, като посочи, че детайлностите ще бъдат прегледани на срещата на 11 февруари.

Българският му сътрудник Николай Събев също разгласи в петък, че първият полет от София до Скопие ще бъде на 11 февруари и че постоянните полети ще стартират през март, а туроператорите от България и Северна Македония би трябвало да се договорят за туристически пакети за увеличение на туристите от двете страни. Събев разгласи, че управляващите в Скопие ще обезпечат слотове за полетите на самолетната компания от София, които ще летят или до Тирана, или до Атина, или до Истанбул. За маршрута би трябвало да има държавна дотация, които ще се получава българската самолетна компания, която ще извършва полетите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР