По това време Кремъл отрече да е замесен в смъртта

...
По това време Кремъл отрече да е замесен в смъртта
Коментари Харесай

Как смъртта на шефа на Вагнер Евгений Пригожин е била „дирижирана от най-стария съюзник на Путин“

По това време Кремъл отхвърли да е забъркан в гибелта му и характеризира оценките на западното разузнаване за виновността на Путин като „ безспорна неистина “.

Руски офицер от разузнаването сподели, че някогашният офицер от Комитет за Държавна сигурност (на СССР) и дълготраен съдружник на Путин Николай Патрушев персонално е управлявал планирането на интервенцията, включваща слагане на бомба под крилото на самолета на Пригожин.

Г-н Патрушев за първи път предизвести, че военачалникът е станал „ рисков “ без почитание към Кремъл, откакто чу телефонно позвъняване, критикуващо Путин за неналичието на доставки на бойното поле в Украйна, съгласно Wall Street Journal.

От този миг господин Патрушев стартира да дава нареждания на своя асистент да продължи с планирането на интервенция, с цел да се отърве от господин Пригожин. На Путин са били показани проектите и той не е възразил, съгласно Wall Street Journal.

Под крилото на самолета Embraer Legacy 600 е била сложена дребна бомба, до момента в който Пригожин и още девет души са чакали на пистата на московско...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР