По темата за влизането на България в Шенген министър-председателят Денков

...
По темата за влизането на България в Шенген министър-председателят Денков
Коментари Харесай

Денков: Нямаме проблеми с подготовката за еврозоната

По тематиката за влизането на България в Шенген министър-председателят Денков разяснява: „ Днес беше показана информация, към момента не престават договарянията, само че има концептуално единодушие по основмните детайли на съглашението тази година. Това, което направихме в тази среща е да забележим какви са идващите стъпки ”

„ От гледна точна на осъществяването на бюджета, както и за планувания бюджет за 2024 година, ние нямаме проблеми с подготовката за еврозоната ”, съобщи той.

„ Присъединяването ни към Шенген не е самоцел, а резистентен ангажимент да продължи да охранява надеждно външните граници на Европейски Съюз ”, уточни Мария Габриел. „ Благодаря на сътрудниците от Австрия и Румъния за това, че продължаваме, с градивен звук, да почистваме и последните елементи ”, добави тя.

„ Предварителните данни демонстрират, че дефицитът ще бъде по-малък от плануваното - 2,5, а не 3%. Това опровергава всички черни сюжети, които се чуваха - за това, че страната ще банкрутира ”, заяви Асен Василев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР