По темата за газа трябва да надделява здравият разум. Когато

...
По темата за газа трябва да надделява здравият разум. Когато
Коментари Харесай

Румен Гечев: Санкциите имат и ще имат тежки последици за България

По тематиката за газа би трябвало да надвива здравият разсъдък. Когато излизаме от правилата на здравия разсъдък, резултатите са, че страната ни се оказа в обстановка, при която сега нямаме обезпечени доставки на природен газ след 30 септември тази година, това съобщи в студиото на Българска национална телевизия " Денят стартира " Румен Гечев от Българска социалистическа партия. По думите му отговорност за това носят министърът на енергетиката от " ИТН " и министър-председателят Кирил Петков.

Той напомни, че Българска социалистическа партия е предизвестила, че провеждането на енергийна политика въз основата на идеологически щампи и изпълнявайки непознати заръки, ще докара до тежки стопански загуби за България, а и за целия Европейски Съюз. Категоричен е, че " казусът с " Газпром " е проблем на Европейски Съюз и на България, доколкото някои страни изведоха етикета на " Газпром " като едно от лицата на Русия, защото това е един от най-големите енергийни експортьори ".

Очерта, че глобите, взети от Европейски Съюз под диктовката на Съединени американски щати, имат и ще имат извънредно тежки последствия за Европейския съюз и за България, за жалост.

Според Гечев " Газпром " в никакъв случай не е спирал подаването на газ към Европа. Западът, Съединени американски щати и политическият хайлайф на Европа замразиха 300 милиарда $ на Русия в техни банки, които са от експорт на природен газ и нефт. Русия има правото да отбрани своите стопански ползи, акцентира той.

Ние от Българска социалистическа партия настоявахме, че е в полза на България да последва другите 22-23 страни от Европейски Съюз и също да открие втора сметка в рубли, без да се трансформират параметрите на контракта, сподели той и изрази страдание, че предлагането им не е било подкрепено от сътрудниците им в държавното управление.

Относно резултатите от изборите, Гечев уточни, че " конфигурацията ще бъде избрана от българския гласоподавател. Той доста би трябвало да внимава - гласоподавателят, за кого гласоподава и по какъв начин гласоподава, защото подреждането в Народното събрание зависи от него ".

Обясни, че в предходния парламент Българска социалистическа партия е застанала на страната на смяната. Отчете като триумф политиките в обществената сфера, а като неточности външнополитическите решения, свързани със Северна Македония и изгонването на 70-те съветски дипломати.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР