По темата за членството на Република Северна Македония в ЕС

...
По темата за членството на Република Северна Македония в ЕС
Коментари Харесай

Сакскобургготски: Не искат да ме оставят да си умра спокойно, продължават да ме тормозят

По тематиката за участието на Република Северна Македония в Европейски Съюз да се мисли прагматично, без червени линии, изключително на фона на това, че в чужбина не ни схващат казуса със Скопие. Тази теза развива Симеон Сакскобургготски в просторно изявление за " 24 часа ".

" Аз помня доктор Желю Желев, светла му памет, беше първият, който призна Република Македония тогава. Значи към този момент имаме доста положителен казус. Сега, в подобен миг за Европа, е в действителност доста значимо да дадем ход на тези две страни. Така че би трябвало да се откри прагматичното ", счита Саксгобургготски.

" Мисля, че в последна сметка ще се откри решение, тъй като за Северна Македония и Албания е основно да влязат в Европейски Съюз. Имат желанието и държат за това ", споделя той.

" Убеден съм, че ще се реализира. Но без такива гръмки изявления и ултиматуми. Защото това са от 19-и век способи. А в 21-ия век, и към този момент в Европейски Съюз... Ролята на България да вземем за пример да помогне на тези две страни със своя опит, по какъв начин да затворят преговорните глави за участие - това е толкоз значима роля и ще остане в историята. Жалко е и от двете страни да има блокиране ", разяснява Сакскобургготски.

" Къде са ползите на България? И къде сме, в случай че погледнем географията и историята? Знаете ли, ще кажа нещо, което може би ще прозвучи неучтиво, само че имам усещането, че в някои страни или среди на Запад - за хората Русия е Путин. С цялото ми почитание към президента Путин, Господ да му даде дълги години, но Русия си е там и ще си остане. И е голяма страна, големи запаси. Сега, с опрощение, да се путинизира Русия, не си коства. Толкова е... съвсем детинско като размишление ".

" Същевременно и методът, по който да се разискват - на четири, шест или колкото щете очи може да се беседва, даже да има разнообразни отзиви или пък напряко словесни конфликти, само че то си остава в кръга на обединението.

" Дали тройна, или повече, обединението е тъкмо това - слагат се едни цели, които обединението желае да реализира. И оттова към този момент всеки отстъпва по малко или гледа да се контракти. Това не е пазарлъци, както доста хора си фантазират и се пробват да дамгосат една коалиция. Навсякъде е по този начин ".

" И бустизиран, и всичко, което може. Вярвам в науката. Пък и логиката - като виждам хора, които толкоз се съпротивляват или не имат вяра на здравните управляващи. Не знам. Хубаво, всеки има право, само че във всичко това има и доза егоистичност. Дали ти харесва, или не - това е ", изрича мнението си по отношение на конфликта на настроенията в общество " срещу " и " за " имунизациите.

" Лично скърбя, става ми погрешно. Но в случай че теглим чертата - Португалия, която е с 80% имунизирани, продължава да има доста висок брой инфектирани. Не сме и най-, най, несъмнено има и други страни, само че в Европейски Съюз сякаш... Но недоверието е наша линия в действителност - към властта постоянно да си имаш по едно мислено, без значение коя е властта, кой я извършва или я държи. Вместо да си помислиш, че тия, които ръководят, са за тебе, твои хора. А не някакви си демони. Аз съм пострадал и зная какво е. Особено по-късно.

" Четох, че желаят да вкарат това за пенсионерите. Това е хубава самодейност. Насърчава, пък и си има заплащане в положителния смисъл на думата. И на процедура е за обществото - за вас, за мен, за който и да било ".

" Всяко държавно управление си има вижданията, експерти и специалисти. Но някои мораториуми може да излязат скъпо, други може би пък да е тъкмо удачната мярка ", разяснява внимателно той замразяването на цените на тока от Народното събрание.

Бившият министър председател приказва и за това по какъв начин осъди България в Страсбург.

" Нещо напълно незаслужено, измислено, което 12 година да ме тормози. Което е безусловно срещу всевъзможни права и други приказки, които толкоз елементарно се вадят в някакъв миг. Но да кажат на човек, че не може 12 години и нещо към този момент да се разпорежда с имуществото си, е незаслужено. И даже в юридически смисъл също, тъй като един парламент не може да наложи на един субект мораториум. А си остана 12 година, тъй като има постоянно други цели ".

" Не желаят да ме оставят да си умра умерено. Продължават да ме тормозят. 12 години не можеше ли да има самодейност и да в профил този мораториум?! ", признава той кое го мъчи най-вече.

" Ние сме били по напълно различен метод възпитавани, с правила и какво ли не. 1946 година ни конфискуваха всичко - Бога ми, това държавно ли беше, да си го конфискува страната?! Само това, като режисура, е задоволително всеки рационален човек да си каже - чакай, значи това е било частно. А не да се мъдрува, да се пояснява. Държавата да наема външни юристи, на които да заплаща милиони за тези каузи, вместо да си употребяват юристите в министерствата... Толкова ми е погрешно да ме тормозят по този метод. Не знам защо, само че това е ", изповядва още Симеон Саксборугготски.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР