По темата с изгонените руски дипломати позицията на ДПС като

...
По темата с изгонените руски дипломати позицията на ДПС като
Коментари Харесай

Станислав Анастасов: Важно е ПП да се откаже от „Кирчовщините“

По тематиката с изгонените съветски дипломати позицията на Движение за права и свободи като евроатлантическа партия е ясна.

Това обаче е дипломатически акт и ние нямаме цялостната картина. За нас е значимо по какъв начин е взето решението, дали тези дейности са синхронизирани с европейката работа за външна политика. Това съобщи заместник-председателят на Движение за права и свободи Станислав Анастасов в студиото на БТВ.

Той напомни, че има съглашение в Европейски Съюз след началото на съветската експанзия в Украйна да се води обща външна политика. За това като евроатлантическа партия е значимо да сме сигурни, че Европа приказва на един глас, добави Анастасов.

Нашата геополитическа позиция е кристално ясна и следващото самопризнание през днешния ден Движение за права и свободи получава с провеждането в София на форума на Либералния интернационал, в който вземат участие над 100 партии от 80 страни от 5 континента, добави депутатът от Движение за права и свободи.

Той съобщи, че България има потребност от ясно хомогенно евроатлантическо болшинство. Не е значимо дали Кирил Петков ще е министър председател, а дали Политическа партия ще се откаже от кирчовщините, сподели още Анастасов. С други думи не е значимо дали ще се откажат от него, а от политиките му. Дали те са подготвени да прегърнат един откровен разговор, да търсят ценностно хомогенно болшинство. Това е казусът на Политическа партия, а не Кирил Петков, макар че държавното управление му ще остане като най-слабото.

То се провали и с бюджета. Депутатите гласоподаваха бюджет, който няма нищо общо с оферти от Асен Василев. Този бюджет, който в този момент приехме, е доста по-добър, той е с антикризисни ограничения, съгласуван е с това, което желаят и синдикатите, и жителите. Идеален бюджет не може да има, само че би трябвало да има буфер. Трябва да може да се помогне, най-малко на най-уязвимите да посрещнат растящите цени и неудържимата инфлация, сподели още Станислав Анастасов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР