По тема Правосъдие с Има такъв народ гледаме в една

...
По тема Правосъдие с Има такъв народ гледаме в една
Коментари Харесай

document.createElement; document.createElement; document.createElement; document.createElement; document.createElement; document.createElement; document.createElement;

По тематика " Правосъдие " с " ИТН " гледаме в една посока, съобщи пред медиите Надежда Йорданова от " Демократична България " след среща на експертно равнище за правосъдната промяна с представилите на Има Такъв Народ.

Тя означи, че с сътрудниците си от Има Такъв Народ имат не разлики, а нюанси в някои позиции по правосъдната тематика, като да вземем за пример по някои детайли на Висшия правосъден съвет, прокурорската гилдия, както и елементи по отношение на избора на основния прокурор, какъв да бъде механизмът. Също и при закриване на спецправосъдието, по какъв начин да се уреди статутът на магистратите.

Йорданова добави, че диалозите по разнообразни въпроси с " ИТН " ще продължат.

" Обсъдихме нашето виждане за обсега на конституционните промени, които чакаме да се случат. За нас са значими промените в Закон за съдебната власт и Наказателно-процесуален кодекс, които сме внесли, само че сме подготвени на възможни прецизирания и промени в границите на парламентарната процедура ", сподели още Йорданова.

Самоцелно преустановяване на мандата на Висш съдебен съвет слага доста въпроси и проблеми, в това число конституционни, сподели Йорданова и добави, че от " Демократична България " по-скоро гледат с терзание към един подобен метод.

Преди минути от " ИТН " започнаха диалози и с " Изправи се.БГ! Ние идваме ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР