По текущата сметка на еврозоната през юли се отчита най-големият

...
По текущата сметка на еврозоната през юли се отчита най-големият
Коментари Харесай

Еврозоната с най-голям дефицит по текущата сметка от 2008 година

По настоящата сметка на еврозоната през юли се регистрира най-големият недостиг от края на 2008 година Това сочат данни на Европейската централна банка (ЕЦБ), оповестени през днешния ден и представени от ДПА.

Текущата сметка е записала непредвиден недостиг от 19,86 милиарда евро през юли по отношение на остатъка от 4,24 милиарда евро през юни. Икономисти предвидиха остатък от 5,3 милиарда евро.

Това е най-големият недостиг от ноември 2008 година, когато индикаторът бе на равнище 26,38 милиарда евро.

Според данните търговията със артикули е довела до недостиг от 18 милиарда евро след изравнения баланс през юни. Същевременно остатъкът по търговията със артикули е намалял от 18 милиарда евро до 10 милиарда евро.

Първичните доходи са спаднали до 3 милиарда евро по отношение на 4 милиарда евро, до момента в който вторичните доходи регистрират негативен баланс от 15 милиарда евро по отношение на недостига от 17 милиарда евро през юни.

През 12-те месеца до юли остатъкът по настоящата сметка на еврозоната е достигнал общо 63 милиарда евро или 0,5 на 100 от брутния вътрешен артикул (БВП) на валутния съюз, което е внезапен спад по отношение на 370 милиарда евро или 3,1 на 100 от Брутният вътрешен продукт година по-рано.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР