По-тежки и бързи наказания, по-високи глоби, завишен контрол, отнемане на

...
По-тежки и бързи наказания, по-високи глоби, завишен контрол, отнемане на
Коментари Харесай

Министърът на вътрешните работи прие протестиращите представители на Сдружение Ангелите на пътя

По-тежки и бързи санкции, по-високи санкции, повишен надзор, лишаване на свидетелствата за ръководство на систематични извършители на пътя. Това са единствено някои от предложенията, които показаха пред министъра на вътрешните работи Атанас Илков представителите на съдружие " Ангели на пътя " по време на срещата им в Министерство на вътрешните работи през днешния ден.

Родителите, изгубили децата си при произшествия с пияни и дрогирани водачи насочиха искане за законови промени и по-строги санкции за " джигитите ". Те потвърдиха пред министъра мнението си, че мярката с отнемането на колите на водачите, предизвикали произшествия в несъответстващо положение, работи и не трябва да бъде отменяна. В допълнение предложиха тя да се ползва даже за водачите, превишаващи допустимата скорост. За систематичните извършители на Закона за придвижване по пътищата те желаеха да се планува полагането на обществено-полезен труд. Представителите на Сдружението показаха изрично противоречие с предложенията за законови промени 17-годишните да имат право да карат, даже с компаньон.

Министър Илков изрази подготвеност институцията да спомага с всичко належащо за понижаване на пътния травматизъм и подобряването на пътната сигурност. Участниците в диалога набелязаха съществени ограничения, взаимни събития и начинания за понижаване до най-малко на жертвите на пътя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР