По света все още се говори за предстоящи реализирания на

...
По света все още се говори за предстоящи реализирания на
Коментари Харесай

Intel очаква компютри с 5G свързаност в края на 2019 г.



По света към момента се приказва за идни осъществения на пилотни мобилни мрежи от пето потомство (т.нар 5G), а Intel и нейните сътрудници при персоналните компютри към този момент мислят една стъпка напред: показване на първите компютри с 5G в края на 2019 година

Производителят на процесори, дружно с Dell, HP, Lenovo и Microsoft оповестиха, че чакат първото такова Windows-базирано устройство през втората половина на идната година. Горе-долу по същото време Intel ще пусне и своя XMM 800 модем, посредством който има намерение да навлезе на 5G пазара.

Прочетете още: Мтел: Мрежата ни е готова хардуерно за бъдещия стандарт 5G

Компанията възнамерява да покаже първообраз на такова устройство на тазгодишния Световен мобилен конгрес (MWC 2018), който ще се организира през идната седмица в Барселона. В допълнение ще бъде демонстриран и транспорт на данни посредством 5G мрежа. На щанда си Intel ще покаже още eSIM технология, заместваща обичайните SIM карти и тъничък компютър със задаващия се стандарт Wi-Fi 802.11ax.

От Intel гледат на 5G като на опция за възобновление на мобилния си бизнес. След като на процедура изчака в ъгъла огромна част от 4G вълната поради невъзможността да се впише в във високо интегрираните платформи на своите съперници, новият стандарт дава опция за нов старт.

В компанията приказват за висококачествено видео при поискване, играене на игри и безшевни връзки. Затова там влагат и в упоменатия Wi-Fi 802.11ax. Както и при 5G по този начин и тук се дават обещание скорости от няколко гигабита в секунда, само че към момента се чака публична крайна версия на стандарта. Последното се чака през актуалната или при започване на 2019 година.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР