По света има много митове и легенди, които са популярни.

...
По света има много митове и легенди, които са популярни.
Коментари Харесай

Кои са най-известните митове и легенди в света?

По света има доста легенди и митове, които са известни. Дали ги знаете обаче? В тази публикация ще ви разкажем за най-известните и забавни легенди, които са срещани в историята. Вижте кои са те: 

Чудовището от Лох Нес
Кои са най-интересните митове свързани с български замъци?
На доста места в България има красиви замъци, които припомнят за отминали славни времена на огромни борби. Някои от тях са по-запазени,...
Прочети повече
Ако сте чували за Шотландия, значи сте чували за Неси, която е чудовището от езерото Лох Нес. То не е виждано или фотографирано ясно. Интересно е, че легендата датира чак от шести век. Базира се на изказванията на духовник, който твърди, че е бил нападнат от сходно създание. През първата половина на 20-ти век легендата е възобновена от изказванията на хора, които споделят, че са го забелязали. Самото езеро е много надълбоко, което подготвя съществуването на такива клюки. Правени са голям брой документални филми по тематиката, а туристическият интерес към мястото остава огромен и до през днешния ден. 

Атлантида

Потъналата Атлантида е легенда от доста време, а името на града е намерило своето място в много фентъзи романи, филми и видео игри. Първото споменаване на Атлантида идва от Древна Гърция и Платон, който приказва за остров, който е липсващ преди хиляди години при ужасни естествени феномени. През Средновековието ползата към Атлантида замира, с цел да се възроди още веднъж през 17-ти век. Една от настоящите теории е, че Атлантида е била в Черно море, само че потоп е потопил именитото място. 

Голямата стъпка
Кои са най-известните създания от българската митология?
Свикнали сме, когато става дума за митология, постоянно да се сещаме за Древна Гърция, за Скандинавската митология и даже за тази на Велик...
Прочети повече
Една локална легенда сред Съединени американски щати и Канада, която се е трансформирала в атракция и много добър бизнес. Светът надали щеше да знае за Голямата стъпка, в случай че не беше включван в толкоз доста документални филми и разнообразни сериали. Корените на това творение датират от северноамериканските митове и легенди на хората, които са живели тъкмо по тези места. Въпреки всички хипотетични очевидци, към момента няма научни доказателства, че сходно нещо съществува. 

Кои са най-големите легенди, за които вие сте чували? Споделете с нас в мненията.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР