По света има хиляди племена, някои от които живеят в

...
По света има хиляди племена, някои от които живеят в
Коментари Харесай

Последните древни племена

По света има хиляди племена, някои от които живеят в цялостна изолираност, и с които към момента не сме контактували. Трудно е да си представим по какъв начин племена с изцяло обособени езици, просвета и традиции, запазили се хиляди години, съумяват да съществуват и през днешния ден, в модерния и изпълнен с технология свят. Оказва се обаче, че бъдещето им не е толкоз ярко и може би ставаме очевидци на изгубването на доста от тези неповторими култури.

Фотографът Джими Нелсън си е сложил за цел да документира тези бързо изчезващи общества, с цел да ни останат най-малко фотосите от тях. „ Не започнах този план с упованието, че бих могъл да спра света да се трансформира. Просто желаех да основа един образен документ, който да подсети на нас и на бъдещите генерации какъв брой хубав и друг е бил в миналото света. “

1. Казахи

Казахите произлизат от тюркски, монголски и индоирански племена и хуните, населявали териториите сред Сибир и Черно море. Те са полу-номадски народ и бродят из планините и долините на западна Монголия от 19-ти век. Днес монголските казахи наброяват към 100 000 души.

2. Химба

Химба е антично племе от високи и снажни пастири. От 16-ти век насам те живеят в разпръснати селища, водейки съвсем неизменен живот и са претърпели доста войни и суши. Племенната конструкция им е помогнала да оцелеят на едно от най-екстремните места за живот на планетата.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР