По-строгият режим на водата в Перник влиза в сила от

...
По-строгият режим на водата в Перник влиза в сила от
Коментари Харесай

Още по-строг режим на водата в Перник, обявяват бедствено положение

По-строгият режим на водата в Перник влиза в действие от през днешния ден. Досега жителите на общината имаха достъп до течаща вода по 10 часа дневно, от през днешния ден той ще бъде стеснен, заяви Българска национална телевизия.

Съгласно новия график, в другите региони на града и близките села, вода ще има по друго време. В централната градска част, кварталите " Изток ", " Мошино " и " Тева ", както и в по-малките обитаеми места, черпещи вода от язовир " Студена ", чешмите ще текат от 14 до 22 часа.

В обособените елементи на кварталите " Църква ", " Могиличе ", " Ралица " и " Калкас " графикът на водоподаването е друг. А в селата Рударци, Кладница и Драгичево вода ще има от 6 до 21 часа.

Довечера перничани още веднъж излизат на митинг поради безводието и водния режим, на който живеят от месец. Обсъжда се вид градът да се включи към водоснабдителната мрежа на столицата, само че не е ясно по какъв начин и какъв брой време ще отнеме това.

На фона на рецесията от отчет на Общинския съвет преди ден стана ясно, че съвсем 40% от водата, планувана за целия град, е била употребена за промишлени потребности, заяви bTV.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР