По-строги противоепидемични мерки, за да се овладее заразата от коронавируса,

...
По-строги противоепидемични мерки, за да се овладее заразата от коронавируса,
Коментари Харесай

Област Кюстендил влезе в червена зона със заболеваемост от COVID-19, затягат мерките

По-строги противоепидемични ограничения, с цел да се овладее болестта от ковид, се вкарват в Кюстендилска област от през днешния ден, оповестиха от Областния спешен щаб.
Мерките ще важат до 10 ноември и плануват прекратяване на плановите интервенции и плановия банкет на пациенти в лечебните заведения и лечебните заведения в региона.
Всичките пет лечебни заведения пък се задължават да разкрият профилирани структури за лекуване на пациенти с ковид, с най-малко 10 % от общия брой кревати, с които разполагат.
Взето е решение да се затворят краткотрайно нощните заведения в региона - нощни заведения, питейни заведения, клубове. Областният щаб ще насочи и рекомендация до шефа на ОУ "Неофит Рилски " в Дупница за основаване на организация за прекосяване към електронна среда на образование на част от паралелките или на цялото учебно заведение.
Там има 11 болни учители и трима души непедагогически личен състав, а няколко паралелки са под карантина. До стягане на ограниченията се стигна, откакто региона попадна в сериозната "червена зона ", с над 120 инфектирани на 100 000 души население.
За миналите две седмици - от 12 до 25 октомври, броят на новозаразените с коронавирусна зараза в региона, е 144. Най-голям брой болни за последните две седмици има в двете най-големи общини - Кюстендил и Дупница.
На домашно лекуване в региона са 133-ма души, 190 души са под карантина, а приети в болница в болнични заведения - 24 души. Излекуваните от началото на пандемията са 589, а умрелите - 37.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР